Δύο μέλη πληρώματος του ΕΚΑΒ θετικοί στον ιό -Σε καραντίνα 30 άτομα

Εργαστηριακός έλεγχος έδειξε πως δύο εργαζόμενοι, μέλη πληρώματος του ΕΚΑΒ εμφανίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να κινητοποιούν τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις, θέτοντας σε περιορισμό τους υπαλλήλους και συνολικά 30 άτομα.
Ο πρώτος διασώστης του ΕΚΑΒ που διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό κι αποτελεί το πρώτο κρούσμα στον χώρο, ανακοινώθηκε στις 16 Μαρτίου. Ο διασώστης δεν είχε κολλήσει κορωνοϊό από ασθενή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά από άτομο που ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον, καθώς στο ΕΚΑΒ τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο προκειμένου να μην υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση του covid-19.
Η πανδημία του κορωνοϊού περιορίστηκε κατά 80%
Η είδηση έρχεται μετά τη γραπτή ενημέρωση, με την οποία ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα την Τετάρτη και έναν ακόμη θάνατο από την πανδημία.
Ο Σωτήρης Τσίοδρας σημείωσε με δηλώσεις του χθες ότι η πανδημία του κορωνοϊού περιορίστηκε στη χώρα μας κατά 80%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών. Οπως επισήμανε, με το που αποφασίστηκαν τα μέτρα απαγόρευσης, ο ιός περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν σε χαμηλά επίπεδα τα κρούσματα.

 

 

 

 iefimerida.gr
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ