Στη γιορτή της Μπανάνας στην Άρβη ο Σωκρ. Βαρδάκης

Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, ο μοναχός Λουκάς, της Μονής Αγίου Αντωνίου Άρβης, επιστρέφοντας από τους Αγίους Τόπους, έφερε μαζί κρυμμένο στο σκούφο του, ένα φυτό μπανάνας.

Λίγα χρόνια αργότερα, ξεκίνησε η καλλιέργεια της μπανάνας, κάνοντας γνωστή την Άρβη σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο αυτή τη περίοδο πραγματοποιείται η γιορτή μπανάνας στην Άρβη, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλλαν να πραγματοποιηθεί αυτή η υπέροχη βραδιά, μια γιορτή που μας δημιουργεί την υποχρέωση να συμβάλλουμε όλοι για να αποκτήσει η μπανάνα τη θέση που της αξίζει στην αγορά.»

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους και τους κατοίκους της Άρβης, ότι, «είναι πλέον θέμα χρόνου η χρηματοδότηση του καθ΄ όλα νόμιμου έργου ‘’Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου’’, που θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική για την ωρίμανση του έργου, την χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων αλλά και την προτεραιοποίηση του συγκεκριμένου έργου.»

Σωκράτης Βαρδάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content