Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου λειτουργεί ως γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.;
Η Νεολαία Σύριζα δεν επιθυμεί, ούτε επιδιώκει την διαστρεύλωση ή την παραποίση γεγονότων. Η δημόσια παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το περιστατικό αστυνομικής βίας, βάση της καταγγελίας που είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο Σαββάτο, βασίζεται στις επίσημες αναφορές έγκριτων μέσων ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Είναι το λίγοτερο υποκριτικό η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας να μας εγκαλεί για προσπάθεια διαστρεύλωσης γεγονότων την στιγμή που η ίδια αρνείται την πραγματικότητα και συστηματικά ψεύδεται ενώπιον του ελληνικού λαού. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η επιλογή συγκυρίας της ΟΝΝΕΔ για δημοσία τοποθέτηση, τόσο ως προς την αγαπημένη της θεματική «Νόμος και Τάξη», όσο και από την εκκωφαντική απουσία παρέμβασης τα δύο τελευταία χρόνια που η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αποτελεί ορατά πρωτοπόρα δύναμη σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα του τόπου μας.
Αναφερόμενοι στο κοινωνικό και πολιτικό συγκείμενο, και με κύριο άξονα παρέμβασής μας τις προτάσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας στην προσπάθεια εξάλειψης της αστυνομικής βίας και ασυδοσίας – που αποτελεί και πυρήνα της δημοσιευμένης μας ανακοίνωσης, λαμβάνουμε μια ασύμμετρη και εκτός τόπου απάντηση από την ΟΝΝΕΔ, την νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, που αποσιωπεί συστηματικά τα περιστατικά καταστολής που πληθαίνουν, σε αντίστιξη με το προεκλογικό φοβικό κλίμα που είχε δημιουργήσει για το περί «ασφάλειας αίσθημα» των πολιτών. Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης έπεσε νεκρός από τα πυρά της ομάδας Δι.Ας. αφού δέχτηκε 38 σφαίρες. Ένας νέος ρομά, άοπλος, με καθαρό ποινικό μητρώο. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και η Ελληνική Αστυνομία δεν δίστασαν να παραποιήσουν τα γεγονότα, προσπαθώντας να συγκαλύψουν το περιστατικό, παρουσιάζοντας ότι οι νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, για να δικαιολογήσουν το κρεσέντο βίας που ακολούθησε. Γεγονός που όπως αποδείχθηκε έπειτα δεν συνέβη ποτέ, αντιθέτως υπήρχε ρητή εντολή να σταματήσει η καταδίωξη. Ακόμα περιμένουμε μία ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για σχετικά με το γεγονός αυτό.
Κοιτώντας πίσω στον χρόνο, σε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας ή εξουσιαστικής αυθαιρεσίας, μπορούμε να εντοπίσουμε τ@ν Ζακ, την εισβολή στο σπίτι και τον ξυλοδαρμό της οικογένειας Ινδαρέ, τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης που «τόλμησαν» να καθίσουν στα παγκάκια, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Αυγουστίνο Δημητρίου της υπόθεσης «ζαρντινιέρα», και ούτω καθεξής. Το επίδικο κοινό όλων αυτών των περιπτώσεων με την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία είναι είτε η ένοχη σιωπή, είτε η αλλοπρόσαλλη προσπάθεια συγκάλυψης μέσω ετεροχρονισμένων δηλώσεων που αποφεύγουν την ουσία της πολιτικής μας τοποθέτησης.
Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αλλά και την νεολαία της να κάνει μια στοιχειώδη αυτοκριτική και να σταματήσει να αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση. Καλούμε την Νέα Δημοκρατία αλλά και την νεολαία της να μπει σε διαδικασία αναστοχασμού της κοινωνικοπολιτικής συγκυρίας των περιστατικών βίας, αναλαμβάνοντας επιτέλους πρωτοβουλίες – όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο – γύρω από την απαιτούμενη ανάγκη εκδημοκρατισμού των σωμάτων ασφαλείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Νεολαία του βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό του υγιούς κομματιού του αστυνομικού σώματος, ωστόσο δε θα επιδείξουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα μικρό ή μεγαλύτερο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας.

 

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content