Τράμπ προς Κυβερνήτες: “Κυριαρχήσετε, αλλιώς θα μοιάζετε με ηλίθιους” – Απάντηση: «Κλείσε το στόμα σου»

Μια κλήση του Αμερικανού προέδρους Ντόναλντ Τραμπ από την αίθουσα συσκέψεων, όπου έλεγε στους Αμερικανούς κυβερνήτες να «κυριαρχήσουν» έναντι των διαδηλωτών, διέρρευσε από το CNN, με τον αρχηγό της αστυνομίας του Χιούστον να ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να «κλείσει το στόμα του».

Με τις διαμαρτυρίες και τις ταραχές στις ΗΠΑ να διογκώνονται, η έκκληση του Ντόναλντ Τραμπ προς τους κυβερνήτες σε ολόκληρη την Αμερική να «κυριαρχήσουν» και να «συλλάβουν κόσμο» μετά τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, έκανε τον αρχηγό της αστυνομίας του Χιούστον Αρτ Ατσεβέντο να λέει στον Αμερικανό πρόεδρο να «κρατήσει κλειστό το στόμα του».

Το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που διέρρευσε, αποκαλύφθηκε από το CNN. Σε αυτό ο Ντόναλντ Τραμπ λέει στους κυβερνήτες: «Πρέπει να κυριαρχήσετε, διαφορετικά θα μοιάζετε με ηλίθιους, πρέπει να συλλάβετε τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να είστε τόσο προσεκτικοί» δήλωσε. «Είναι ένα κίνημα. Εάν δεν το καταστείλεις θα γίνεται όλο και χειρότερο. Η μόνη φορά που είναι επιτυχής είναι όταν είστε αδύναμοι και οι περισσότεροι από εσάς είστε αδύναμοι».

 

 

«Εάν δεν έχετε κάτι εποικοδομητικό να πείτε, κλείστε το στόμα σας!»

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Αρτ Ατσεβέντο κλήθηκε να σχολιάσει την κλήση αυτή, από την δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ του CNN, η οποία έθεσε το ερώτημα εάν θα ήταν σωστό το περιβάλλον ώστε η «αστυνομία να βγει σήμερα και να κυριαρχήσει». Ο Ατσεβέντο απάντησε: «Επιτρέψτε μου να πω αυτό στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών εξ ονόματος του αρχηγού της αστυνομίας σε αυτή την χώρα, σας παρακαλώ, εάν δεν έχετε κάτι εποικοδομητικό να πείτε, κρατήστε το στόμα σας κλειστό επειδή βάζετε νέες γυναίκες και νέους άνδρες σε κίνδυνο».

 

Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν πρόκειται για κυριαρχία. Είναι για την νίκη της καρδιάς και του μυαλού. Κι ας είμαστε ξεκάθαροι. Δεν θέλουμε οι άνθρωποι να συγχέουν την καλοσύνη με την αδυναμία». Ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον μίλησε για την ανάγκη ηγεσίας, επικρίνοντας το μήνυμα κυριαρχίας του Τραμπ αντί να καλέσει τις κοινότητες να «σταθούν αγκαλιασμένες». «Δεν θέλουμε η άγνοια να καταστρέψει αυτό που έχουμε χτίσει στο Χιούστον και να μιλάω με συναδέρφους μου σε όλη την χώρα που οι αξιωματικοί τους έχουν τραυματιστεί, μέλη της κοινότητας έχουν τραυματιστεί» δήλωσε.

«Γίνε επιτέλους πρόεδρος»

«Ήρθε η ώρα να γίνεις πρόεδρος και να μην προσπαθείς να είσαι σαν να βρίσκεσαι στο The Apprentice (το ριάλιτι που παρουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ). Αυτό δεν είναι Χόλιγουντ. Αυτή είναι η πραγματική ζωή και βρίσκεται σε κίνδυνο». Ο Ατσεβέντο τόνισε πως ήρθε η ώρα να «στρέψουμε αυτή την δράση στο σημείου που θα έπρεπε να είναι – τις κάλπες». Και τέλος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, είπε: «Έχετε μία επιλογή, υψώστε την φωνή σας, ψηφίστε και συνεχίστε να διαδηλώνετε ειρηνικά». «Σας παρακαλώ, μην αντιδράτε στον Τραμπ. Το μόνο πράγμα που θα συμβεί για να ξεπεραστεί το μίσος θα είναι η αγάπη».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ