Σύνοδος ΝΑΤΟ: Κουβέντα δεν είπε για νησιά και Αιγαίο ο Ερντογάν
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διάσκεψη των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, με τον Ερντογάν να έχει ήδη λάβει τον λόγο και να μην έχει πει κουβέντα σχετικά με τις αναθεωρητικές θέσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είπε απολύτως τίποτα για όλα τα ζητήματα που έθετε το προηγούμενο διάστημα για το Αιγαίο και τις απειλές που εκτόξευε για αποστρατικοποίηση στα ελληνικά νησιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μίλησε ελάχιστα και επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου.

Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στη ρωσική εισβολή, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μακρόν

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εναντίον του οποίου έχει καταφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Η συνάντησή τους διήρκεσε μία ώρα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο.

«Kαρφιά» Μητσοτάκη για Τουρκία από την Ισπανία, πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, κατά την προσέλευση των ηγετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκτοξεύσει τα «καρφιά» του κατά της Τουρκίας. Αναφερόμενος στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία και την άρση του βέτο της Τουρκίας, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Τελικά, πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είμαστε μέλη της Συμμαχίας από το 1952, προσθέτοντας ότι η χώρα αποτελεί σημαντικό πυλώνα «σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο. Επενδύουμε άνω του 2% στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα και τις δομές της Συμμαχίας. Ως πυλώνας σταθερότητας έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η προσήλωση της Συμμαχίας πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός της Συμμαχίας και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας».

 

 

iefimerida.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ