ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις απέτυχαν και γι’ αυτό πιθανότατα θα έχουμε και τρίτο «κύμα» το 2021

Την τρομακτική εκτίμηση ότι στις αρχές του 2021 θα αντιμετωπίσουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας σε περίπτωση που επαναληφθεί η αποτυχία -σύμφωνα με τον ίδιο- των κυβερνήσεων να κάνουν αυτό που χρειαζόταν, εξέφρασε ο ειδικός για την COVID-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

«Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετικές εφημερίδες ο Βρετανός Ντέιβιντ Νάμπαρο και συνέχισε τονίζοντας πως αν τώρα που διανύουμε το δεύτερο κύμα δεν δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, θα έχουμε ένα τρίτο κύμα στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ευρώπη υπήρξε μια ύφεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ωστόσο τώρα καταγράφεται και πάλι μια ανοδική τάση, με την Γερμανία και τη Γαλλία μα βλέπουν τα κρούσματά να αυξάνονται και για τις δύο μαζί κατά 33.000, ενώ η Ελβετία και η Αυστρία καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες κρούσματα.

Ο Νάμπαρο έκανε αναφορά στην κίνηση της Ελβετίας να επιτρέψει το σκι –με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα τελεφερίκ- την ώρα που άλλα κράτη στις Άλπεις όπως η Αυστρία έκλεισαν τα χιονοδρομικά κέντρα. «Όταν τα ποσοστά των λοιμώξεων πέσουν, και θα πέσουν, τότε μπορούμε να είμαστε όσο ελεύθεροι θέλουμε, αλλά τώρα; Πρέπει να είναι ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα; Υπό ποιες συνθήκες;» δήλωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ