Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης , ένας μεγάλος της Ομογένειας των ΗΠΑ

ΜΕΡΙΛΑΝΤ. Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 87 ετών, ο ομογενής πρώην Γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πολ Σαρμπάνης (Paul Sarbanes), όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο γιος του και νυν Ομοσπονδιακός Βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes).

Ο εκλιπών διετέλεσε επί 40 χρόνια ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, τα 30 εκ των οποίων ως γερουσιαστής και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές των μεγάλων εθνικών θεμάτων.

Είχε τιμηθεί από τον αείμνηστο πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, με το Χρυσό Μετάλλιο, για την κοινοβουλευτική του παρουσία στις ΗΠΑ και τη στήριξη των ελληνικών θέσεων, αλλά και τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παππούλια.

Παράλληλα, ήταν στενός φίλος του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), ο οποίος μάλιστα  είχε σταθεί στο πλευρό της οικογένειας Σαρμπάνη όταν απεβίωσε η σύζυγος του πρώην Γερουσιαστή, Χριστίνα Σαρμπάνη.

Στην ανακοίνωσή του, ο Τζον Σαρμπάνης αναφέρει:

“Ο πατέρας μου, Γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, έφυγε από την ζωή ειρηνικά απόψε το βράδυ στην Βαλτιμόρη.

Η οικογένειά μου νοιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας ότι έχουμε την υποστήριξη των κατοίκων του Μέριλαντ, που σήμαιναν τόσα πολλά για αυτόν και είχε την τιμή να τους υπηρετήσει.

Ακολουθώντας τις οδηγίες των Πολιτειακών, τοπικών και υγειονομικών αρχών για την πανδημία της COVID-19, η οικογένειά μας θα πραγματοποιήσει μια ιδιωτική τελετή τις επόμενες ημέρες”.

 

 

 

 

Εθνικός Κήρυξ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ