Η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη μακρινή Νέα Ζηλανδία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση των τελετών για τα Άγια Θεοφάνεια 2019 όπως αυτά τελέσθηκαν στο στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας μας δίδει στην ιστοσελίδα της η εκλεκτή φίλη Ελένη Κτιστάκη.


Χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου N. Ζηλανδίας κ. Μύρωνος τελέσθηκε η εορταστική δοξολογία για τα Θεοφάνεια στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού στο Wellington


Αμέσως μετά το πέρας της δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Wellington.

Την τελετή παρακολούθησαν πολλοί Ομογενείς μας της Ν. Ζηλανδίας, αλλά και άλλος κόσμος, που απαθανάτιζαν όσα γίνονταν σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά μας έθιμα.

Σε μας εδώ, πάντως, που είμαστε πιο κοντά στα εκκλησιαστικά μας πράγματα, κάνει εντύπωση η ολοφάνερη σεμνότητα που επιδεικνύει στη μακρινή χώρα όπου ανέλαβε πατρικά καθήκοντα, ο νέος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας κ. Μύρων.

Ακόμα και η αρχιερατική στολή του είναι σεμνή, χωρίς χρυσοποίκιλτα στολίδια που εντυπωσιάζουν. Δείγμα κι αυτό της προσωπικότητας του κ. Μύρωνος, ο οποίος σίγουρα θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη μακρινή χώρα όπου κλήθηκε να ποιμαντορεύσει.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content