Ετσι θα τιμήσουν φέτος οι ομογενείς την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Το «OXI FOUNDATION», το ίδρυμα που δημιούργησαν οι γνωστοί Ελληνοαμερικανοί λομπίστες Αντυ και Μάικ Μανάτος για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη, έχει στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου μια ξεχωριστή καλεσμένη.

Στον εορτασμό του «ΟΧΙ DAY» καλεσμένη θα είναι η Ιωάννα Φωκά-Μεταξά, εγγονή του Ιωάννη Μεταξά που με μία λέξη έδωσε το σύνθημα για το έπος του ’40.

Λόγω του κορωνοϊού, η κυρία Φωκά-Μεταξά δεν κατάφερε να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, περιέγραψε όμως τα γεγονότα που είναι η κληρονομιά του έθνους και της οικογένειάς της σε βίντεο που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν επίσης με βίντεο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, όπως ο Μάικλ Ψαρός, ο Τζιμ Χάνος και ο Ντην Μητρόπουλος, ο father Άλεξ Καρλούτσος καθώς και οι ιδρυτές του Ιδρύματος.


Ο Αντυ και ο Μάικ Μανάτος

Στο σύντομο φιλμ, η Ιωάννα Φωκά-Μεταξά περιγράφει τη νυχτερινή επίσκεψη του Ιταλού πρέσβη στο σπίτι τους και την υποδοχή του από τον παππού της. Στο βίντεο μιλάει και ο γιος της, δισέγγονος του Ιωάννη Μεταξά.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content