Διάγγελμα Βασιλιά Καρόλου: Δεσμεύομαι να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη

Στο πρώτου του διάγγελμα ως βασιλιάς, ο Κάρολος Γ’ μίλησε εμφανώς συγκινημένος για την απώλεια της μητέρας του, Ελισάβετ.

Το πρώτο του διάγγελμα προς τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε ο Κάρολος Γ’, ο οποίος αύριο, Σάββατο, θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο.

Η ομιλία του ηχογραφήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ λίγο νωρίτερα.

Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει το Σάββατο στις 10:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα, από τον εξώστη του παλατιού και, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σας μιλώ σήμερα με συναισθήματα βαθιάς λύπης, λέει ο Βασιλιάς.

«Σε όλη της τη ζωή, η βασίλισσα, η αγαπημένη μου μητέρα, ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου».

«Της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα της, για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση και το παράδειγμά της».

Ο Βασιλιάς λέει ότι η δική της ήταν μια «καλή ζωή» και ότι «θα θρηνήσει βαθύτερα στο θάνατό της».

Καθισμένος δίπλα σε μια φωτογραφία της μητέρας του και φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα, λέει ότι η μητέρα του «έκανε θυσίες για το καθήκον».

Ο Βασιλιάς λέει ότι η «στοργή, ο θαυμασμός και ο σεβασμός» που ενέπνευσε η βασίλισσα «έγιναν το σήμα κατατεθέν της βασιλείας της».

«Όπως μπορεί να καταθέσει κάθε μέλος της οικογένειάς μου, συνδύασε αυτές τις ιδιότητες με ζεστασιά, χιούμορ και μια αλάνθαστη ικανότητα να βλέπει πάντα το καλύτερο στους ανθρώπους», λέει.

Και εγώ τώρα δεσμεύομαι επίσημα να τηρήσω το συνταγματικό προνόμιο
να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, είπε.

Επίσης, εξέφρασε την αγάπη του για τον Χάρι και τη Μέγκαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content