Χωρίς βραχιολάκι και με περιοριστικούς όρους η Εύα Καϊλή

Πριν από λίγο η εισαγγελία Βρυξελλών επιβεβαίωσε την απόφαση να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι από την Εύα Καϊλή, ωστόσο θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι οι οποίοι δεν είναι γνωστοί προς το παρόν.

Ο Βέλγος δικαστής κατά της διαφθοράς που είναι αρμόδιος του Qatargate ήρε την Πέμπτη την ηλεκτρονική παρακολούθηση που είχε επιβληθεί στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη βελγική πρωτεύουσα και αποφυλακίστηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση Το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας και είναι πλέον ελεύθερη, υπό δικαστική επιτήρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας Eric Van Duyse.

H Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από μια σειρά εμπλεκομένων στο σκάνδαλο που συντάραξε το ευρωκοινοβούλιο που αποφυλακίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα, με βραχιολάκι. Η Εύα Καϊλή όπως και ένας ακόμη εμπλεκόμενος είναι οι δύο μόνοι εμπλεκόμενοι οι οποίοι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν από την εισαγγελία του Βελγίου οι οποίοι, όμως, στην πορεία δεν ομολόγησαν ενοχή και δεν συνεργάστηκαν με τις δικαστικές αρχές. Για αυτό θεωρήθηκε από τους δικηγόρους της ότι ήταν και οι δύο τελευταίαι για τους οποίους ελήφθη απόφαση να αποφυλακιστούν.

Εδώ και ένα μήνα η Εύα Καϊλή βρισκόταν εκτός φυλακής στο διάμερισμά της στις Βρυξέλλες με ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρέα με την κόρη της.

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε προφυλακιστεί επίσης για το σκάνδαλο Qatargate, αποφυλακίστηκε ωστόσο νωρίτερα από την Εύα Καϊλή επίσης με βραχιολάκι το οποίο και αυτός πρόσφατα αποφασίστηκε να βγάλει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content