Απίστευτοι Βρετανοί: Τον Μπόρις Τζόνσον θέλει ξανά αρχηγό η βάση των Τόρις
Νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι εάν ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την ηγεσία της παράταξης, θα επικρατούσε εύκολα έναντι των Τρας και Σούνακ.

Τα συνολικά πάνω από 150.000 μέλη του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ξεκινήσει να ψηφίζουν για τον πολιτικό που θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην κομματική ηγεσία και στην πρωθυπουργία της χώρας.

Η 47χρονη νυν υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας προηγείται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου της, του 42χρονου πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Το όνομα του νέου ηγέτη αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως, αφού ολοκληρωθεί η εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Νέα δημοσκόπηση (YouGov/Times) αποκαλύπτει, ωστόσο, πως εάν ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να πάρει μέρος στη διαδικασία ως υποψήφιος, θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Σε ένα τέτοιο υποθετικό σενάριο, τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος θα ψήφιζαν κατά πλειοψηφία τον Τζόνσον (40%), με την Τρας να ακολουθεί στη δεύτερη θέση (28%) και τον Σούνακ στην τρίτη (23%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα μεταξύ 19 Ιουλίου και 2 Αυγούστου σε δείγμα 1.054 μελών του Συντηρητικού κόμματος, το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ήταν λάθος που ο Τζόνσον εξωθήθηκε σε παραίτηση.

 

iefimerida.gr

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ