99χρονη βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον κορωνοϊό και τώρα απολαμβάνει τον εγγονό της

Στο άγχος που συνοδεύει η εκτόξευση του αριθμού κρουσμάτων και νεκρών, η περίπτωση μιας υπερήλικης γυναίκας από την Ισπανία φέρνει αισιοδοξία και χαρά.

Στα 99 της χρόνια, η Florentina Martin βγήκε νικήτρια από τη μάχη με την COVID-19 και πλέον μπορεί να παίζει ξανά ξέγνοιαστη με τον εγγονό της.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συγγενικών της προσώπων, στο πάρτι γενεθλίων που οργάνωσε για τα 99α της γενέθλια η οικογένειά της σε κάποιον υπαίθριο χώρο.

«Πρέπει να συνέβη τη στιγμή που βρεθήκαμε όλοι μαζί κοντά χωρίς να φοράμε μάσκα» δήλωσε η εγγονή της Noelia Valle ανακαλώντας την ημέρα. Λίγες ημέρες αργότερα, η κ. Martin άρχισε να νιώθει αδυναμία και ανήμπορη να αφήσει το κρεβάτι της.

Είναι αξιοσημείωτο πως δεν ήταν μόνο η ηλικία που κατέτασσε την κ. Martin στις ευπαθείς ομάδες. Η κατανάλωση μολυσμένου κραμβελαίου σε νεότερη ηλικία, της είχε προκαλέσει ισόβια προβλήματα υγείας που μεγέθυναν τον κίνδυνο αναπνευστικών επιπλοκών από την COVID-19.

Εντούτοις, νόσησε ελαφριά παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα και μπόρεσε σύντομα να ανακάμψει μένοντας στο σπίτι της στη Μαδρίτη, λαμβάνοντας φροντίδα από την οικογένειά της, τη φροντίστριά της Olga Arauz και τον σκύλο της, ένα βαρήκοο Χαβανέζικο με το όνομα Luna.

«Πάντα πίστευα ότι η μοναξιά θα την σκότωνε πριν από τον ιό. Φοβάται να μείνει μόνη της, ειδικά στο νοσοκομείο», δήλωσε η κ. Valle για τον φόβο της πως η γιαγιά της θα κατέληγε μόνη στη ΜΕΘ κάποιου νοσοκομείου.

Η κ. Martin δηλώνει μια χαρά στην υγεία της, παρά τις θολές τις αναμνήσεις από την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, και απολαμβάνει τη συντροφιά του πεντάχρονου εγγονού της Pedro, με τον οποίο συνηθίζει να παίζει βιντεοπαιχνίδια στο tablet.

Παρά την πλήρη ανάρρωση της γιαγιάς της, η κ. Valle, βιολόγος, επιμένει να φορά μάσκα όποτε την επισκέπτεται. «Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να επαναπαυτώ, παρόλο που νιώθω τεράστια ανακούφιση», δήλωσε.

Με σχεδόν ένα εκατομμύριο καταγεγραμμένα κρούσματα, η Ισπανία αποτελεί τη χώρα με το υψηλότερο φορτίο COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη. Περισσότεροι από 34.000 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, με τη συντριπτική πλειοψηφία να ανήκει στην ομάδα των 80 ετών και πάνω.

 

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ