Φιάσκο τα περί αναδρομικών στους συνταξιούχους

Του Κώστα Τριγώνη

Εχει κουραστεί ο κόσμος, και προπαντός οι συνταξιούχοι, να ακούνε και να διαβάζουν ανακοινώσεις που αναφέρουν πότε οι συνταξιούχοι του κάθε ασφαλιστικού φορέα “θα εισπράξουν τα αναδρομικά” τους.

Οι ανακοινώσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, γέννησαν ελπίδες και προσδοκίες στους συνταξιούχους ότι θα πάρουν πίσω κάποια από τα λεφτά που στερήθηκαν την τελευταία δεκαετία λόγω των επαχθέστατων μνημονίων.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου, περίμεναν οι δικαιούχοι να εισπράξουν “κατιτίς”, αλλά αποδείχθηκε πως ήταν “άνθρακες ο θησαυρός”. Οι περισσότεροι δεν πήραν ούτε δεκάρα, κι όσοι πήραν, δεν έφταναν ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια να αγοράσουν…

Ερωτούμε λοιπόν καλόπιστα τους υπεύθυνους των αρμοδίων υπουργείων: Ήξεραν από την αρχή πως η ανόητη “καμπάνια” τους περί αναδρομικών, θα είχε αυτή την κατάληξη, ότι δηλαδή όλα όσα έλεγαν θα αποδεικνύονταν φούμαρα;

Αν δεν το ήξεραν, τότε είναι ανόητοι με περικεφαλαία  και πρέπει να πάνε σπίτι τους ή έστω να αλλάξουν πόστο. Να τους δώσουν μια σκούπα και να τους ξαμολύσουν να καθαρίζουν τα κράσπεδα των δρόμων, αν και δεν φαίνονται άξιοι ούτε αυτή τη δουλειά να κάνουν.

Αν πάλι ήξεραν πως τα “αναδρομικά” που υποτίθεται θα “πλήρωναν” στους συνταξιούχους ήταν από μηδέν μέχρι ένα καφέ, τότε οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι, και για την κυβέρνηση που δυσφημούν, και για την κοινωνία που διχάζουν. Πρέπει λοιπόν να τους πιάσει ο Μητσοτάκης από το αυτί και να τους πετάξει έξω.

Δυστυχώς, τα μνημόνια και ο νόμος του Κατρούγκαλου κατέστρεψαν τις συντάξεις και οδήγησαν στη φτώχεια τους απόμαχους της εργασίας. Αν μπορούν οι κρατούντες να κάνουν κάτι καλύτερο γι΄αυτούς, ας το κάνουν. Αν δεν μπορούν, ας μην ξύνουν τις πληγές τους. Σήμερα πάντως, μετά το φιάσκο με τα αναδρομικά, οι συνταξιούχοι αισθάνονται πως κάποιοι, για μια ακόμα φορά, έπαιξαν με τον πόνο τους.

 

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content