Εμείς ή αυτοί και το άσυλο

Του Δρος Δημήτρη Δακανάλη

Στα αυτιά μου βουίζει ακόμα η φράση του κ. Αλέξη Τσίπρα «ή εμείς ή αυτοί».

Είναι μια φράση που  μέσα σε τρεις λέξεις συμπυκνώνονται  όλες οι μορφές του φασισμού.

Με την φράση αυτή ο δήθεν προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός μας  προέτρεπε τους πολίτες να διχασθούν και να αλληλοεξοντωθούν.

Ποιοι είναι οι «εμείς» και ποιοι είναι οι «αυτοί» κ. Τσίπρα μέσα  από τα αδέλφια μας, τους συγγενείς μας, τους κουμπάρους μας,  τους συγχωριανούς μας και τους γείτονες  μας που έχουν διαφορετική άποψη από εμάς για να τους πούμε « εμείς ή εσείς » και να τους εξοντώσομε για χάρη της ηγεμονίας σας; 

Στο παρελθόν με την παρότρυνση άλλων όμοιων σας τα κατάφεραν οι ξένοι και μας έβαλαν και αλληλοεξοντωθήκαμε και οι πληγές διατηρούνται ακόμα νωπές γιατί μερικοί σαν και σας τις ξύνετε να  διατηρούνται γιατί μόνο πάνω στον σφετερισμό του πόνου τους  κτίζουν την πολιτική τους καριέρα  και κρύβουν την ιδεολογική και πολιτική κενότητα τους.   

Προτρέπατε να αγνοήσομε και να διαλύσομε και τα τελευταία απομεινάρια  των παραπάνω θεσμών  που χάρη σ αυτούς κρατιέται η  κοινωνία μας ακόμα όρθια. 

Επικαλείστε συχνά τους όρους δημοκρατικοί προοδευτικοί πολίτες και άλλα φούμαρα, πως εννοείτε την  δημοκρατικότητά σας με αυτά τα παιδαριώδη σλόγκαν σας που μόνο αφελείς δίνουν σημασία; 

Προτρέπετε τους πολίτες της κοινωνίας μας να σκοτώσουν κάθε άλλη ιδέα  ή άποψη που είναι διαφορετική από την δική σας και τους προωθείτε με την  φράση σας ακόμα και στην βιολογική εξόντωση των αντιπάλων σας, που αναλόγως όπως το ερμηνεύσουν με τον φανατισμό τους αρκετοί ανώριμοι πολίτες ήδη το πράττουν , που δυστυχώς υπάρχουν πολλοί .

Έχετε διαβάσει κ.Τσίπρα το μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι «οι δαιμονισμένοι» ξέρετε πότε το έγραψε για ποιους το έγραψε και γιατί το έγραψε; Ο κ. Πανούσης ο τ. υπουργός σας και πολλοί άλλοι αναλύουν το προφίλ των ηρώων του πολύ ωραία ρωτήστε τους., εκεί οδηγείτε με τα λόγια και την συμπεριφορά σας πολλά παιδιά που η ευαισθησία τους και η υπέρμετρα υπερτροφική συνείδηση τους τα κάνει να πιστεύουν  τους εαυτούς τους νέους θεούς και να θέλουν  να εξοντώσουν τους ιδεολογικούς αντιπάλους για να φέρουν την δική τους δικαιοσύνη  στον κόσμο.   

Και το κερασάκι στην τούρτα που έλεγε και ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς Χαρίλαος Φλωράκης  να κατηγορείται τους αντιπάλους σας γιατί με την κατάργηση του ασύλου εμποδίζουν την ζύμωση νέων ιδεών μάλλον μολότοφ θα εννοείτε. 

Δεν βλέπετε πως τα λόγια σας και οι απόψεις φάσκουν και αντιφάσκουν; Αυτά τα αντιφατικά σ΄όλους τους τομείς για να μη τα χαρακτηρίσω διαφορετικά ακούγαμε πέντε χρόνια και το πρόβλημα δεν ήταν ότι τα ακούγαμε μόνο εμείς αλλά και στο εξωτερικό και γινόμαστε ρεζίλι. 

Οι λόγοι που δεν σας θέλουν οι νοήμονες πολίτες δεν είναι μόνο οικονομικοί είναι κυρίως λόγοι δημοκρατίας και ηθικών αξιών που εσείς ουδέποτε διδαχτήκατε από την ελάχιστη παιδεία σας παρά μονάχα τις ιδέες και την μέθοδο εδραίωσης ενός πρωτότυπου φασισμού

Ή εμείς λοιπόν ή αυτοί και το κερασάκι της τούρτας να υποστηρίζετε το άσυλο για τον σεβασμό των διαφορετικών  ιδεών. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ