Μηχανοκίνητη κινητοποίηση των Αγροτοκτηνοτρόφων

Με συγκέντρωση αγροτοκτηνοτρόφων με τα οχήματά τους στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου, άρχισε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι η νέα κινητοποίηση που είχε προαναγγείλει η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή, μετά τη σχετική απόφαση που ελήφθη την Κυριακή, αφού δεν απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς οι πρόσφατες επαφές στην Αθήνα.

Από το Παγκρήτιο ξεκίνησε η μηχανοκίνητη πορεία, που κατέληξε στη 1 μ.μ. έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου μάλιστα βρίσκονταν και οι άνθρωποι της Εστίασης για τη δική τους κινητοποίηση.

Τα αγροτικά οχήματα κατέλαβαν όλο σχεδόν το χώρο μπροστά στην Περιφέρεια και γύρω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής εισήλθε στα γραφεία της Περιφέρειας για να επιδώσει σχετικό ψήφισμα στον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

Ακολούθησε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Κατά την διάρκεια της οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στο εισόδημα τους ενώ επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις Κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στις επιδοτήσεις και ζήτησαν την στήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης και την μεταφορά των αιτημάτων στην Κυβέρνηση. Ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα δίκαια αιτήματα των παραγωγών και ανέφερε, ότι για το θέμα των επιδοτήσεων θα πρέπει να βρει τη λύση το κεντρικό Κράτος. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων έχει υποστηρίξει τους νέους αγρότες καθώς και κάθε αναπτυξιακό έργο και δράση που έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα. 

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν επίσης Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. 

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Στ. Γαβαλάς στον εξώστη της Περιφέρειας
Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο βουλευτής Σωκρ. Βαρδάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Καλογερής
Οι κ. Ανδρέας Στρατάκης και ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης

 

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της κινητοποίησης, μετά την Περιφέρεια η μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκε στη συνέχεια  προς τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία και απέκλεισε.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content