Δεξίωση παρέθεσε χθες στους ηγέτες των Επτά η Ελισάβετ που… ξανάνιωσε

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε δεξίωση για τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, κατά την πρώτη ημέρα των συνομιλιών τους στη σύνοδο κορυφής της G7.

Η 95χρονη μονάρχης συνοδευόταν από τον γιο και διάδοχό της στον θρόνο, πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα, τον εγγονό της πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγο του τελευταίου, Κέιτ Μίντλετον.

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε ένα φόρεμα στη γνωστή, κλασική γραμμή που μας έχει συνηθίσει και σε φλοράλ τόνους, ενώ φορούσε λευκά γάντια και κρατούσε στο αριστερό της χέρι μια μαύρη τσάντα.

Νωρίτερα άλλωστε, η Κέιτ Μίντλετον είχε την ευκαιρία να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς της Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, με την οποία επισκέφτηκαν μια ακαδημία για μικρά παιδιά ηλικίας 4 ως και 11 ετών.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε στην εξέδρα, όπως και οι ηγέτες πλάι της, για μια ακόμη «οικογενειακή» φωτογραφία, τη δεύτερη για αυτή την πρώτη ημέρα τη συνόδου G7. Δεξιά της, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν και αριστερά της οι Μπόρις Τζόνσον και Τζο Μπάιντεν.

Aυτή ήταν η πρώτη σημαντική δημόσια εκδήλωση στην οποία παρέστη η βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο του συζύγου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φιλίππου, τον Απρίλιο.

Την Πέμπτη, ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν έστειλαν συλλυπητήρια στη μονάρχη καθώς συμπληρώνονταν εκατό χρόνια από τη γέννηση του πρίγκιπα Φιλίππου. «Εχουμε όλη τη βασιλική οικογένεια στις καρδιές μας σήμερα και ευχόμαστε γαλήνη και παρηγοριά σε μια μέρα που θα ήταν τα 100α γενέθλια του πρίγκιπα Φιλίππου» έγραψε σε tweet της η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content