Ανάστατη η Κύπρος από τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τα “χρυσά διαβατήρια”

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στην Κύπρο η δημοσίευση της έρευνας του τηλεοπτικού δικτύου AL Jazeera για τα χρυσά διαβατήρια στην Κύπρο. Με κρυφές κάμερες οπτικογράφησαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρήστο Τζιοβάννη να «διαπραγματεύονται» με «μεσάζοντες» για την απόκτηση διαβατηρίων από Κινέζους «επενδυτές» που έχουν προβλήματα με το νόμο.

Στο βίντεο που ανήρτησε στη ιστοσελίδα του ο Al Jazeera παρουσιάζεται ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χ. Τζιοβάνης, με τον δικηγόρο του Α. Πιτάτζιη να συνομιλούν με τους υπό κάλυψη δημοσιογράφους του Al Jazeera σε κάποιο εστιατόριο. 

Άτομο από την ομάδα του κ. Τζιοβάνη λέει σε κάποιον από τους μεσάζοντες ότι μπορούν να αλλάξουν το όνομα του ενδιαφερόμενου για διαβατήριο και γελώντας λέει ότι «φυσικά μπορούμε να το κάνουμε αυτό, εδώ είναι Κύπρος».

Ο βουλευτής Χρηστάκης Τζιοβάνης παραιτήθηκε από το ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής των αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι θα απόσχει από τα καθήκοντά του και η κυβέρνηση τουΝίκου Αναστασιάδη αποφάσισε την παύση του προγράμματος της «χρυσής βίζας», μέσω του οποίου ο Κύπριος δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης αξιοποίησε τις πολιτικές του γνωριμίες για να αποδοθεί η κυπριακή -άρα και η ευρωπαϊκή- ιθαγένεια σε Κινέζο καταδικασμένο για ξέπλυμα χρήματος, χωρίς καν να είναι γνωστό το όνομά του!

Ενοχλημένος ο Πρόεδρος

 

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera, για τα χρυσά διαβατήρια, εμφανίστηκε ενώπιον δημοσιογράφων ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.
Προειδοποίησε τους δημοσιογράφους να μην τον ρωτήσουν για την υπόθεση “για να μην τους πάρει ο δαίμονας”.

«Αέρα, αέρα, να φύγει η χολέρα» ήταν το σύνθημα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν σήμερα Κύπριοι πολίτες ζητώντας την παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου.  

Ακόμη και ο Ταγίπ Ερντογάν φημολογείται στην Κύπρο ότι έχει αναμιχθεί στην υπόθεση. Πώς; Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera που ελέγχεται από το καθεστώς του Κατάρ το οποίο έχει στενές σχέσεις και χρηματοδοτεί την τουρκική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, υποτίθεται ότι ο Ερντογάν και το Al Jazeera έχουν κάθε λόγο να πλήξουν το κυπριακό πολιτικό σύστημα σε αυτή την συγκυρία…

Η κυπριακή κοινή γνώμη δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας και παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content