Ημερίδα με θέμα: Εγκέφαλος και Υγεία

Το στόχο μιας ευρύτερης συνάντησης μαθητών και εκπαιδευτικών υπηρετεί η ημερίδα με θέμα «Εγκέφαλος και Υγεία. Από την Παιδική στην Εφηβική ηλικία » που θα πραγματοποιηθεί  στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Μουσείο Ιατρικής Κρήτης την Παρασκευή 6/3/2020 από τις 9:00 π.μ έως τις 2:00 μμ.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης, την Ιατρική Σχολή, την Περιφέρεια Κρήτης και την Ελληνική Εταιρία για τις Νευροεπιστήμες και εντάσσεται στις δράσεις της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο. 

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο έχουν γίνει θεσμός για την πόλη του Ηρακλείου καθώς καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων τόσο για τους εφήβους όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα:  ύπνο, νευροεκφυλιστικές νόσους εθισμό, κατάθλιψη, εξαρτήσεις κλπ.

Η Ιατρική Σχολή συμμετέχει στις δράσεις μέσω του προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει διαλέξεις από Καθηγητές και μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκπαιδευτικές επισκέψεις και θεματικές ξεναγήσεις σε εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής καθώς  στο Μουσείο Ιατρικής και συγκεκριμένα:

α ) Ομιλίες από Καθηγητές σχετικού γνωστικού πεδίου.

β) Ξεναγήσεις στα εργαστήρια Ανατομίας, Κλινικής Χημείας, Νευροπιστημών, Νευροψυχολογίας, Οφθαλμολογίας, Ύπνου, Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής.

γ) Διαδραστικά εργαστήρια στο Μουσείο Ιατρικής σε συνεργασία με καθηγητές και μέλη της Ιατρικής Σχολής. 

Δ) Επιδείξεις πειραματικών σχεδιασμών από τον ‘Ομιλο μαθηματικών του Πειραματικού Γενικού Λυκείου.

Θεματικοί άξονες της ημερίδας: 

Υπνος, Αγχος, Αθλητισμός, Διατροφή και Εγκέφαλος

Στην ημερίδα συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες της πόλης:

  1. 3o ΓΕΛ Ηρακλείου 
  2. 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου 
  3. Πειραματικό Γενικό Λύκειο   Ηρακλείου
  4. Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ