Αυτά είναι τα τρία πιο απειλητικά συμπτώματα για την υγεία μας

Ορισμένα συμπτώματα του αναπνευστικού συστήματος μπορεί να είναι ενδεικτικά της απειλής πρόωρου θανάτου στους γηραιότερους ενήλικες σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Respirology.

Στη μελέτη με επικεφαλής την ερευνήτρια Kate Petrie συμμετείχαν 2,087 Αυστραλοί οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για χρονικό διάστημα 22 ετών. Παρατηρήθηκε ότι η βραχύτερη αναπνοή αποτελούσε δείκτη χαμηλότερου προσδόκιμου ζωής ανεξάρτητα από το αν οι ασθενείς κάπνιζαν ή όχι. Ο βήχας σε πρώην καπνιστές καθώς και το λαχάνιασμα σε καπνιστές προέβλεπαν επίσης χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής.

Το προσδόκιμο ζωής ενός 70χρονου άνδρα που δεν είχε καπνίσει ποτέ και δεν είχε συμπτώματα ήταν 16,6 χρόνια. Τα χρόνια που «χάνει» ένας καπνιστής ηλικίας 70 ετών με βήχα, βραχεία αναπνοή και ασθμαίνουσα αναπνοή (συριγμό) συγκριτικά με έναν άνθρωπο που δεν κάπνισε ποτέ ήταν 4,93 χρόνια εκ των οποίων τα 2,99 χρόνια αποδίδονται στο κάπνισμα και τα υπόλοιπα στα συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα.

«Αν γηραιότεροι άνθρωποι βιώνουν ακόμα και ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, ενδέχεται να ωφεληθούν από μία επίσκεψη στον γιατρό τους για περαιτέρω εξετάσεις», δήλωσε η Δρ. Kate Petrie.

ygeiamou.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content