11 καθημερινά αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας και είναι απίστευτα επικίνδυνα
Η επιστήμη προειδοποιεί: αυτά τα αθώα αντικείμενα -με τα οποία έρχεστε σε επαφή σχεδόν καθημερινά- είναι στατιστικά πιο θανάσιμα από τα σαγόνια του καρχαρία.

Σας φαίνεται αδιανόητο; Δείτε ποια άλλα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε σε επαφή (σχεδόν) κάθε μέρα είναι πιο επικίνδυνα από έναν καρχαρία.

Κρεβάτι

Μη σας ξεγελά η αθώα όψη του: μπορεί να είναι απαλό και μαλακό αλλά ενέχει κινδύνους- όχι τόσο όταν είστε πάνω του, αλλά όταν πέφτετε από αυτό. Η πτώση μάλιστα από το υπέροχα φιλόξενο κρεβάτι στοιχίζει τη ζωή σε 450 Αμερικανούς πολίτες κάθε χρόνο.

Μπαλόνια

Μπορεί να είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών και να αποτελούν τους αδιαμφισβήτητους πρωταγωνιστές κάθε πάρτι -παιδικού και μη- ωστόσο φαίνεται ότι τα μπαλόνια είναι πιο επικίνδυνα από τα σαγόνια ενός καρχαρία μιας και αποτελούν την αιτία θανάτου 5 ατόμων κάθε χρόνο. Όχι, δεν έρχονται ισοπαλία με τους καρχαρίες – αυτός ο αριθμός αφορά μόνο στις Η.Π.Α.

Τηλεόραση

Κι όμως η τηλεόραση… βλάπτει σοβαρά την υγεία μας – και δεν εννοούμε μόνο την ψυχική. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, 19 άνθρωποι κάθε χρόνο σκοτώνονται επειδή πέφτει πάνω τους η πλέον αγαπημένη συσκευή κάθε νοικοκυριού. Τα περισσότερα ατυχήματα, ωστόσο, προκαλούνται όταν αυτές βρίσκονται σε ψηλά τραπεζάκια ή η βάση τους στερεώνεται με βραχίονες στον τοίχο. Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς θα προστατευτείτε από μια πιθανή πτώση στην… τηλεθέαση, κρύβοντας έξυπνα την τηλεόραση σας!

Σκάλα

Το γνωστό γνωμικό λέει ότι οι ηλικιωμένοι συνήθως πάνε από πέσιμο και δεν είναι τυχαίο. Εξίσου συμπτωματικό δεν είναι και το γεγονός ότι σε κανένα γνωμικό, δεν αναφέρεται η λέξη «καρχαρίας». Ωστόσο, το θανατηφόρο πέσιμο φαίνεται ότι δεν κυνηγά μόνο τα πιο ώριμα άτομα, αλλά όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με στατιστικά στοιχεία, 2 άτομα κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που σχετίζονται με την πτώση από κυλιόμενες σκάλες. Κι αν συμπεριλάβουμε όλων των ειδών σκάλες στο λογαριασμό, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1.600 θανάτους παγκοσμίως. Θα πάρετε τον καρχαρία λοιπόν ή τις σκάλες;

Τοστιέρα

Το πρωινό τοστ αποτελεί για εσάς μια καθημερινή κι αυτοματοποιημένη συνήθεια που μπορείτε να κάνετε με (σχεδόν) κλειστά μάτια; Μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείτε την τακτική σας και να κρατάτε πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια σας. Κι αυτό γιατί 45 άτομα χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στον αγώνα για ένα καλύτερο, πιο απολαυστικό τοστ! Οι συχνότερες αιτίες πίσω από αυτό το μοιραίο είναι η ηλεκτροπληξία από συσκευές που δεν συντηρούνται σωστά, καθώς και ο λάθος χειρισμός τους. Και αφού μάθατε πόσο επικίνδυνη είναι η τοστιέρα, δείτε και πώς τρώνε το τοστ σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Αυτόματοι πωλητές

Τοποθετήσατε το ευρώ σας στην ειδική σχισμή, πληκτρολογήσατε τον αριθμό στον οποίο αντιστοιχεί το σνακ της επιλογής σας και… ο αυτόματος πωλητής σας έκλεψε. Εμείς σας λέμε ότι μάλλον είναι σοφότερο να κολυμπήσετε με καρχαρίες παρά να τα βάλετε με αυτό το βαρύ και ογκώδες μηχάνημα γιατί… θα πέσει να σας πλακώσει μιας και είναι υπεύθυνο για 13 θανάτους το χρόνο.

Αρωματικά κεριά

Τα χημικά που περιέχουν κάποια κεριά είναι αυτά που τα καθιστούν επικίνδυνα. Οι επιστήμονες τονίζουν πως η χρόνια χρήση αρωματικών κεριών μπορεί να οδηγήσει σε άσθμα, βλάβη στους πνεύμονες και σε καρκίνο. Ωστόσο τονίζουν πως πρέπει να γίνουν επιπλέον σχετικές έρευνες.

Κούνιες

Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι η Disney World δεν είναι το πιο χαρούμενο μέρος στον κόσμο, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη μέση παιδική χαρά καθώς, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο εξοπλισμός της δεν προκαλεί μόνο γέλια αλλά και δάκρυα και σοβαρούς τραυματισμούς. Παράλληλα, επιφέρει το… μοιραίο σε 20 άτομα κάθε χρόνο. Πρωταγωνιστές του κακού είναι κατά κύριο λόγο οι κούνιες, ενώ στα θύματα συγκαταλέγονται κυρίως ενήλικες.

Μολύβι

Μπορεί να ένα μολύβι να είναι πιο θανάσιμο από έναν καρχαρία; Σύμφωνα με τους αριθμούς, ναι! Μάλιστα, περίπου 230 άτομα ετησίως βρίσκουν άδοξο τέλος από αυτόν τον σχεδόν αθώο εκπρόσωπο των ειδών γραφείου. Για να παραμείνετε προφυλαγμένοι από αυτό το κακό, φυλάξτε τα στη μολυβοθήκη που σας προτείνουμε να φτιάξετε εδώ.

Κινητό

Είναι λογικό να αναρωτιέστε πώς μπορεί το αθώο, όμορφο και στιλάτο κινητό σας να είναι πιο επικίνδυνο και εν δυνάμει θανάσιμο από έναν γιγάντιο καρχαρία; Κι όμως, τα μηνύματα (που στέλνουμε ή διαβάζουμε) στο κινητό κατά την ώρα της οδήγησης είναι η αιτία θανάτου 6.000 ατυχημάτων στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα το 25-30% των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται στην απόσπαση προσοχής του οδηγού που προέρχεται από τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Μπανιέρα

Είναι γεγονός ότι το μέρος στο οποίο χαλαρώνετε μετά από μια δύσκολη μέρα και το μέρος που έχετε μετατρέψει σε spa, είναι το σημείο πνιγμού 300 ατόμων το χρόνο. Ποια είναι η πιο συχνή αιτία που οδηγεί σε θάνατο; Η υπερβολική χαλάρωση που οδηγεί σε ύπνο.

spirossoulis.com

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content