Το μεγάλο αδιέξοδο του Πολιτιστικού Κέντρου

Μόνο προβληματισμό προκαλεί η αποψινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, που αφορούσε στην αντιμετώπιση διαφόρων λειτουργικών θεμάτων του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αυτό που αβίαστα διαπιστώνει κανείς, είναι η πλήρης ασυμφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων γύρω από το θέμα, αλλά και η ουσιαστική αδυναμία του Δήμου να λειτουργήσει το Πολιτιστικό, χωρίς επιπλέον χρηματοδοτήσεις από το κράτος και την Περιφέρεια.

Αυτή η αδυναμία αποκτά πρόσθετες διαστάσεις από την σχεδόν απόλυτη ασυμφωνία των παρατάξεων.Άλλα λέει η μια, άλλα πιστεύει η άλλη, διαφορετικά βλέπει το θέμα η δημοτική αρχή. Μια άβυσσος χωρίζει τις απόψεις τους.

Έτσι, με δεδομένο ότι τα δυο αυτά προβλήματα, η ασυμφωνία και η αδυναμία,  θα εξακολουθήσουν και στο μέλλον να υφίστανται, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να καταβληθεί τεράστια προσπάθεια, για να αρχίσει το Πολιτιστικό, όχι να λειτουργεί, αλλά έστω να υπολειτουργεί…

Δυστυχώς, όπως μοιραία έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αυτό το κτιριακό συγκρότημα θα αποτελεί ένα μόνιμο και βασανιστικό πονοκέφαλο της εκάστοτε δημοτικής αρχής!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ