Το Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι και η Ελλάδα

Προβληματίζονται, λέει, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, “απ’ την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξουν”, που λέει και το τραγούδι. Όπου, Κική είναι το Ισραήλ και Κοκό οι Παλαιστίνιοι.

Μάλιστα, ο πολύξευρος Νίκος Φίλης, που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει, στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε “για ποιο λόγο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανήγαγε το ισραηλινό κράτος σε προνομιακό συνομιλητή“, υποστήριξε δε ότι “οι στενές σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το Ισραήλ εγείρουν «ηθικά ζητήματα».

Εμείς θεωρούμε ότι αυτό που πρέπει να πρυτανεύει πάντα, είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων, σε σχέση με τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτά και μόνο πρέπει να μπαίνουν στην όποια ζυγαριά.

Μέχρι και χθες, οι Παλαιστίνιοι, που έχουν αποδειχθεί πολλαπλώς αχάριστοι απέναντι στην Ελλάδα, ήταν έτοιμοι να συντάξουν και δικό τους “μνημόνιο” με την Τουρκία, όπως εκείνο που υπέγραψε ο Σάραζ της Λιβύης με τον Ερντογάν. Και θα το είχαν υπογράψει οι Παλαιστίνιοι, αν δεν έτρεμαν την αντίδραση του Ισραήλ…

Όλοι λυπούμαστε τους Παλαιστινίους, που αγωνίζονται κι εκείνοι να αποκτήσουν δικό τους κράτος. Όταν όμως ξεχνούν τα όσα τους έχει προσφέρει παλαιότερα η Ελλάδα, που στη δεκαετία του ΄80 τους έσωσε από βέβαιο αφανισμό, και μας πάνε σήμερα κόντρα, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

Κι αν έκανε κάτι σωστό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα 4,5 καταστροφικά χρόνια που κυβερνούσε τη χώρα, ήταν η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ. Όλα τα άλλα, κι αυτά που λέει ο κάθε κύριος Φίλης, είναι κουραφέξαλα!

Αλοίμονο στους πολιτικούς, που δεν είναι άξιοι να ξεχωρίσουν ποιό είναι το εθνικό συμφέρον της χώρας τους. Σε κάθε περίπτωση, οι ανάξιοι αυτοί πολιτικοί θα πρέπει να οδηγούνται εκτός πολιτικού συστήματος.

“ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ”

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ