Όλοι “δουλεύουν” για τον Ντόναλντ Τράμπ…

Ενώ στις ΗΠΑ έχουν “ανάψει” για τα καλά οι προκριματικές διαδικασίες για το χρίσμα, στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για τους πρώτους.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί ήδη, αφού η (δεύτερη) υποψηφιότητα Τράμπ συγκεντρώνει παντού τεράστια ποσοστά.

Οι Δημοκρατικοί όμως πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μετά το πρόσφατο φιάσκο στην Αϊόβα, προσπαθούν να ξαναβρούν το βηματισμό τους, όμως το πρόβλημά τους είναι πολύ πιο σοβαρό: Δεν διαθέτουν κάποιο “χαρισματικό” υποψήφιο, με αποτέλεσμα να ψηφίζουν, όπως λέμε εμείς εδώ,  “αποδιαλέγουρα” και “ρετάλια” της πολιτικής.

Χθες έγιναν προκριματικές στο Νιού Χαμσάϊρ, όπου πρώτος αναδείχθηκε ο 78χρονος(!) Μπέρνι Σάντερς (θα τον θυμάστε, αφού ήταν και πριν από τέσσερα χρόνια ξανά υποψήφιος για το χρίσμα που τελικά είχε λάβει τότε η Χίλαρυ Κλίντον), ο οποίος κάθε μήνα παθαίνει και μια καρδιακή προσβολή. Ο Τζον Μπάϊντεν που είναι προς το παρόν ακόμη υποψήφιος, ήρθε 5ος και καταϊδρωμένος, προφανώς λόγω των περιπετειών του γιού του, αλλά και ελλείψει ξεχωριστών προσόντων.

Έτσι, οι Δημοκρατικοί προσμένουν πλέον μόνο ένα “θαύμα”, που δεν είναι πάντως ορατό στον προεκλογικό ορίζοντα…

Όλα αυτά, προδιαθέτουν από τώρα για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπου ο Ντόναλντ Τράμπ, παρά την τρέλα και τις ιδιορρυθμίες του, προβλέπεται να πάρει “ακόμα και τα σώβρακα” από τους αδύναμους αντιπάλους του!

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ