Ο Γιώργος Σταθάκης αποχαιρετά το ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα μακροσκελές άρθρο του, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιώργος Σταθάκης, “αποχαιρετά τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια» και κάνει λόγο για το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη», το οποίο χαρακτηρίζει «λαϊκίστικο» καθώς, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη “λαϊκιστική” τάση του, την «Κίνηση Μελών» (Ν. Παπάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη, κλπ) και τους νεοεισελθέντες (Αντώναρος, κλπ)».

Ο κ. Σταθάκης σημειώνει ακόμη πως «οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού. Είναι φιλικοί στη χρήση παραδοσιακών εργαλείων πολιτικής, όπως οι πελατειακές σχέσεις, ενώ ο πολιτικός τους λόγος είναι επικεντρωμένος στον «Αντι-Μητσοτακισμό», δηλαδή στην ανάδειξη των στοιχείων διαφθοράς, ανικανότητας, αλαζονείας, από την παρούσα κυβέρνηση και τον «ψευτο-πατριωτισμό». Προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή την διακυβέρνηση».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει πως από το 2019 και μετά ακολουθήθηκε λάθος στρατηγική και πως επικράτησαν τελικά οι λαϊκιστές μέσα στο κόμμα, οι οποίοι όπως λέει είχαν γίνει οι καλύτεροι προπαγανδιστές του Μητσοτάκη.

Κάνει λόγο για «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής. Στο τέλος του άρθρου αφήνει ανοικτό το σενάριο για δημιουργία νέου κόμματος, προκειμένου να συσπειρώσει όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η αποχώρηση Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον αναμενόμενη, αφού ο κ. Σταθάκης έθετε υποψηφιότητα στον ίδιο νομό με τον Παύλο Πολάκη, οπότε η εκλογή του εθεωρείτο αδύνατη, αφού πάντα τον ξεπερνούσε σε ψήφους ο λαϊκιστής Πολάκης…

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content