Μαύρο το χάλι της άλλοτε Πολυκλινικής Ηρακλείου

Από θλίψη και απογοήτευση καταλαμβάνονται όσοι παλιοί Ηρακλειώτες περνούν έξω από την πρώην Πολυκλινική Ηρακλείου, στη διασταύρωση των οδών Δελημάρκου και Ντεντιδάκηδων, στο Καμαράκι.

Εικόνες από τον περίβολο της πρώην Πολυκλινικής. Θυμίζουν άγρια ζούγκλα…

Ο χώρος του προαυλίου δίδει την εντύπωση πως βρίσκεσαι στη… ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου αυτοφυή δένδρα και θάμνοι έχουν καλύψει τα πάντα, ενώ σκουπίδια κάθε λογής είναι διάσπαρτα σ’ αυτόν τον άλλοτε ιερό χώρο της Υγείας.

Το κτίριο της πρώην Πολυκλινικής βρίσκεται σε μαύρο χάλι. Πόρτες και παράθυρα του ισογείου είναι… κτισμένα από μπλόκους για να μη μπαίνουν μέσα περιθωριακά άτομα και να τον μετατρέπουν σε… τεκέ.

Πριν από λίγα χρόνια, στην περίφημη Πολυκλινική του Ηρακλείου εύρισκαν περίθαλψη χιλιάδες ασθενών. Εκεί χειρουργούσε ο αείμνηστος Στυλιανός Γιαμαλάκης, μαζί με άλλους αξιόλογους επιστήμονες που πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στο λαό της Κρήτης.

Σήμερα ο χώρος αυτός αποτελεί εικόνα ντροπής, για όλους. Και είναι κρίμα… Δυστυχώς, κανένας δεν ενδιαφέρεται για την αξιοποίησή του. Σε λίγον καιρό, το κτίριο θα καταστεί “επικινδύνως ετοιμόρροπο”, όπως συνηθίσαμε πλέον να λέμε σ’ αυτή την πόλη, θα κατεδαφιστεί, και στη θέση του θα ξεφυτρώσει κάποια πολυκατοικία.

Κ.Τ.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content