Λάθος απόφαση, κ. Χαρδαλιά!

Κάπου τα έχουν μπερδέψει, στα κεντρικά της Πολιτικής Προστασίας, με τα “κίτρινα”, τα “κόκκινα” και τα “βαθέως κόκκινα” χρώματα του επιδημιολογικού χάρτη, και κινδυνεύουν να πάθουν αχρωματοψία οι άνθρωποι.

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς πάντως (που εμάς μας είναι συμπαθής), δεν μας τα είπε καλά χθες το απόγευμα, ανακοινώνοντας τη μετάπτωση του Ηρακλείου, από το “κίτρινο” στο “κόκκινο”.

Επειδή βρέθηκαν αυξημένα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (και όντως είναι αυξημένα), ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως εντάσσεται στο “κόκκινο” ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, παντού. Από χθες το βράδυ μας τηλεφωνούν αυτοδιοικητικοί και απλοί πολίτες, και μας ρωτούν πού ισχύει τελικά η αλλαγή, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα ή μόνο στο Δήμο Ηρακλείου!

Στα χαρτιά πάντως, μόνο στο Δήμο Ηρακλείου ισχύει το “κόκκινο”, ενώ στην υπόλοιπη Π.Ε. παραμένει το “κίτρινο”! Δηλαδή, κατά την άποψη εκείνων που αποφάσισαν, το πρόβλημα εστιάζεται μόνο στην περιοχή της πόλης του Ηρακλείου και σε δυο – τρία χωριά που βρίσκονται νοτίως της πόλης, ενώ στα χωριά που βρίσκονται στα ανατολικά και στα δυτικά, όλα είναι νορμάλ!

Καλά, δεν άνοιξε κανένα χάρτη του Δήμου Ηρακλείου ο κ. Χαρδαλιάς, για να δει τί ανακοίνωσε;

Αν δεν άνοιξε, να ανοίξει τώρα. Και να ανακοινώσει τη σωστή απόφαση (δεν θα του πούμε εμείς, ποιά πρέπει να είναι αυτή, ας ρωτήσει τους επιδημιολόγους). Αυτά πάντως που είπε χθες, είναι λάθος! Και πρέπει να επανορθώσει αμέσως!

Κ.Τ.

Υ.Γ.:

Ήδη κυκλοφορούν ανέκδοτα στο διαδίκτυο, όπως αυτό που έγραψε κάποιος: “Κόκκινο το Ηράκλειο; Εμείς θα πάμε στο Γάζι”…

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ