Η τραγωδία θα μπορούσε να ήταν ακόμη οδυνηρότερη

Παρατηρούμε με απερίγραπτη οδύνη, όπως όλος ο κόσμος, τις φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό φρικτό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το μοιραίο αυτοκίνητο, με τη μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει, ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω στο φοίνικα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σφηνώθηκε στο απέναντι πρανές.

Αναλογιζόμαστε, λοιπόν με ανατριχίλα, πως αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να έχει ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις. Φαντάζεστε τί μπορούσε να έχει γίνει, αν την ώρα που το μοιραίο ΙΧ περνούσε στο αντίθετο ρεύμα, διερχόταν από το σημείο αυτό κάποιο άλλο, αντιθέτως ερχόμενο αυτοκίνητο; Σήμερα θα θρηνούσαμε την απώλεια πολλών συνανθρώπων μας!

Τα γράφουμε αυτά, για δυο κυρίως λόγους:

Ο πρώτος: Για να συνεπιστούν όσοι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες στην παραλιακή λεωφόρο. Και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί.

Ο δεύτερος λόγος: Να συνεννοηθούν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες και, χωρίς καθυστέρηση, να τοποθετήσουν “σαμαράκια” σε κάποια σημεία της παραλιακής, που θα εμποδίζουν αυτή την ολέθρια συνήθεια ανάπτυξης μεγάλων ταχυτήτων σε ένα δρόμο όπου έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα και, φοβούμαστε, θα θρηνήσουμε κι άλλα στο μέλλον, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία, αυστηρά μέτρα!

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ