Η ΕΤΑΔ θα εκπονήσει τη μελέτη για τη Βάση Γουρνών

Ανακοίνωσε προχθές η Περιφέρεια Κρήτης τα όσα ειπώθηκαν και συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και τη Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου. Ανέφερε η ανακοίνωση ότι “θα εκπονηθεί μελέτη για την αξιοποίηση της έκτασης των 51 στρεμμάτων και ότι θα διατηρηθεί η επικοινωνία της Περιφέρειας με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη επιλογή για την τελική λύση αξιοποίησης του χώρου με στόχο να ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και την τοπική κοινωνία”.

Αυτό που δεν διευκρινίστηκε, είναι το ποιά πλευρά θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης αξιοποίησης του χώρου.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τη μελέτη ανέλαβε να εκπονήσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και όχι η Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, στις ανακοινώσεις της Αθήνας αναφέρονται τα εξής:

Τα δύο μέρη κατέληξαν ότι το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου δεν κατέστη επωφελές για το Ελληνικό Δημόσιο και σε αυτή την κατεύθυνση συμφώνησαν να αναλάβει η ΕΤΑΔ το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για να εξετάσει με εξειδικευμένους συμβούλους τις βέλτιστες λύσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου, τις οποίες και θα καταθέσει προς περαιτέρω συζήτηση στην Περιφέρεια Κρήτης και στους εμπλεκόμενους Δήμους.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ