Επίσκεψη Αυγενάκη στον καταυλισμό των Ρομά
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γραμματέας της ΝΔ μας εκπλήσσει με τις δράσεις του. Είναι, άλλωστε, από τους λίγους πολιτικούς που μπορούν να συνδυάσουν το πρωί συσκέψεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Υφυπουργός Παιδείας της Γερμανίας και το ίδιο απόγευμα να βρίσκεται στον καταυλισμ​ό των Ρομά στο Ηράκλειο.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέπτεται τον καταυλισμό. Η σχέση του με τους Ρομά του Ηρακλείου και όλου του νομού, καθώς και οι προσπάθειές του για την απαλοιφή των κοινωνικών ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν μετρούν πολλά χρόνια.

Όπως ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης δηλώνει η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες και στοχεύει στην παροχή ίσων ευκαιριών, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Και απ’ ό,τι φαίνεται οι στοχευμένες δράσεις του Ηρακλειώτη πολιτικού πιάνουν τόπο, καθώς ανάμεσα στον ίδιο και τους πολίτες του νομού έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης. Σχέση που ανακλάται και στη γενικότερη δυναμική της «γαλάζιας» παράταξης. Το Ηράκλειο έχει δύναμη και αυτό θα φανεί στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, όπως λέγεται και στα πολιτικά στέκια του Ηρακλείου.​

Λ. Αυγενάκης από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο:
«Ενώνουμε όλους τους Έλληνες, δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους» 

Στο πλαίσιο μιας επίσκεψης με πολλούς συμβολισμούς από τον καταυλισμό των Ρομά στο Ηράκλειο ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία στον νομό Ηρακλείου, ενόψει των εθνικών εκλογών ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Γραμματέας της ΝΔ έτυχε της εγκάρδιας υποδοχής και ζεστής φιλοξενίας των ανθρώπων του καταυλισμού με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν τόσο σε ζητήματα καθημερινότητας, όσο και σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Αναφορικά με τις θέσεις τις Νέας Δημοκρατίας για τους Ρομά ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη, η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες και τάσσεται κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης ανέφερε πως η ΝΔ έχει μια συγκροτημένη προσέγγιση για τα ζητήματα των Ρομά, ζητήματα τα οποία συζήτησε διεξοδικά με τους εκπροσώπους του καταυλισμού στο Ηράκλειο.

Ακόμη ανέφερε πως πέρα από τις πολιτικές της Πολιτείας, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να “σπάσουν” οι προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα, κάτι που αποτελεί το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα.

Με το πέρας της επίσκεψης ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Προτεραιότητά μας είναι η νέα γενιά. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να έχουν ίσες ευκαιρίες, δυνατότητες μόρφωσης και ισότιμης συμμετοχής. Το ίδιο θέλουμε και για τα παιδιά από οικογένειες Ρομά, να αποκτήσουν όλα τα εφόδια για μια δημιουργική ζωή και να μην υπάρχουν όρια στα όνειρά τους. Ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!».ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ