Εμείς και οι λαϊκές αγορές, παλιές και νέες

Kατ’ αρχήν, μια διευκρίνιση, γιατί κάποιοι εσκεμμένα διαδίδουν ψεύδη εις βάρος μας:

Δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι στο θεσμό των λαϊκών αγορών. Τέτοιες αγορές πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις μικρές και τις μεγάλες πόλεις, για την καλύτερη εξυπηρέτηση παραγωγών και καταναλωτών. Και, δεσμευόμαστε, όποτε ξανατεθεί θέμα δημιουργίας λαϊκής αγοράς στο Γάζι, εμείς θα το στηρίξουμε.

Σήμερα Σάββατο, άρχισε να λειτουργεί μια νέα λαϊκή αγορά, στην περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου. Όχι μπροστά από το Παγκρήτιο, αλλά στην παρακείμενη λεωφόρο Κων. Μητσοτάκη.

Αντιταχθήκαμε στη χωροθέτηση της. Προτείναμε να μην κλείσει η λεωφόρος, αλλά να λειτουργήσει η λαϊκή μπροστά στο Παγκρήτιο. Ο Δήμος Ηρακλείου όμως επέμεινε. Και σήμερα η λαϊκή λειτούργησε, αποκλείοντας ένα δρόμο από την κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα, το χώρο επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος και μέλη της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, για να επιδείξουν προφανώς τη “συνέπεια”, το “δυναμισμό” και την “αποτελεσματικότητά” τους. Με γεια τους, με χαρά τους.

Η συνέχεια θα δείξει, στην πράξη, ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο. Δεν πειράζει πως θα ταλαιπωρούνται κάποιες εκατοντάδες οδηγοί, άλλωστε στο Ηράκλειο είναι όλοι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους ταλαιπωρίες.

Κάποτε πάντως θα πρέπει να μάθουμε να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις. Τέτοιες που δεν θα εξυπηρετούν μια ανάγκη, περιφρονώντας και ζημιώνοντας κάποιαν άλλη. Πρέπει να υιοθετούμε αποφάσεις με βάση τη λογική και βλέποντας λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας.

Κ.Τ.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ