Δρόμος καρμανιόλα, χωρίς φωτισμό και χωρίς μπάρες

Τα έργα των τελευταίων δεκαετιών στον οδικό άξονα Ηρακλείου – Μεσαράς, καθυστέρησαν κάποιες… δεκαετίες, τουλάχιστον όμως εξασφαλίζουν την ταχύτερη μετάβαση ανθρώπων και προϊόντων.

Την ταχύτερη. Όχι όμως και την ασφαλέστερη! Γιατί ο δρόμος αυτός, ακόμα και σήμερα που μιλάμε, είναι όλο παγίδες. Εκεί οφείλονται άλλωστε και τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που καταγράφονται καθημερινά…

Στα πενήντα τόσα συνολικά χιλιόμετρα του δρόμου αυτού, υπάρχουν κάποια τμήματα που θα τα χαρακτηρίζαμε κορυφαίας επικινδυνότητας. Όπως είναι το τμήμα από τη διασταύρωση των Γουρνών Τεμένους μέχρι τη διασταύρωση των Δαφνών.

Χθες έγινε άλλη μια σφοδρή μετωπική σύγκρουση εκεί, με τα γνωστά αποτελέσματα. Στο ίδιο περίπου σημείο έχουν γίνει και αρκετά άλλα δυστυχήματα, με συνέπειες τραγικές. Μάλιστα, τα περισσότερα δυστυχήματα σημειώνονται στη διάρκεια της νύχτας, μέσα στο πηχτό σκοτάδι, δεδομένου ότι ο δρόμος δεν φωτίζεται… Προφανώς θεωρούνται περισσή πολυτέλεια κάποιοι πυλώνες που θα έρριχναν το φως τους διευκολύνοντας τους οδηγούς. Περισσή πολυτέλεια θεωρείται επίσης η ασφάλιση του δρόμου με μπάρες, που επίσης δεν υπάρχουν! Χθες το βράδυ, σημειώστε, το ένα από τα δυο αυτοκίνητα από τη σύγκρουση πετάχτηκε εκτός οδού!

Διερωτώμαστε λοιπόν: Δεν τις βλέπουν αυτές τις τραγικές ελλείψεις οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Κρήτης και του υπουργείου Υποδομών; Τόσο δύσκολο είναι σήμερα, να τοποθετηθούν πυλώνες φωτισμού και μπάρες σε ένα τμήμα δρόμου ελαχίστων χιλιομέτρων, όπου κάθε μέρα σκοτώνεται τόσος κόσμος;

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ