Δηλώσεις και μηνύματα για την εορτή της Μητέρας

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Κρήτης για την εορτή της Μητέρας

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη, έχει επικρατήσει διεθνώς ως η ημέρα για τη «γιορτή της μητέρας». O εορτασμός αυτός αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.

Η μητέρα διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού της και το στηρίζει σε όλη του τη ζωή. Είναι αυτή που παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία του και το προστατεύει σε κάθε κίνδυνο ή δυσκολία. Σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται από την πανδημία ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και πιο απαιτητικός.

Επαγγελματικές υποχρεώσεις, συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών, αυξημένες απαιτήσεις, συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο ευθύνες και προκλήσεις. Η πρόκληση λοιπόν για τη σύγχρονη γυναίκα, τη σύγχρονη μητέρα, είναι φανερή. 

Για την Περιφέρεια Κρήτης η στήριξη του θεσμού της οικογένειες και των μανάδων δεν αποτελεί απλά μια επιλογή αλλά μια προτεραιότητα που μας γεμίζει ευθύνες.

 

 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

για την «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας»

Η αναγνώριση της προσφοράς της μητέρας στην οικογένεια και στην κοινωνία –κάθε μητέρας σε ολόκληρό τον κόσμο– τιμά, πρωτίστως, την πορεία του ανθρώπου προς τον πολιτισμό.

      Η αποστολή της, στις περίπλοκες συνθήκες ζωής του σύγχρονου κόσμου, απαιτεί τεράστιες ψυχικές, πνευματικές και σωματικές δυνάμεις, καθώς η γυναίκα σήμερα συμμετέχει σε όλους τους τομείς του δημοσίου βίου, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Στον χρόνο που απομένει,  η μητέρα πρέπει να αφιερωθεί  στο παιδί της, παραδίδοντάς του: τις αξίες και τις αρχές που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Αυτός ο καίριος, καθοριστικός ρόλος για την διαδρομή του ανθρώπου, δεν άλλαξε στο πέρασμα των αιώνων, ούτε θα αλλάξει ποτέ.

        Δίδουμε ουσιαστικό περιεχόμενο σε αυτή την ημέρα, τιμούμε την μητέρα, συνειδητοποιώντας, για μια ακόμη φορά, την σημασία της αποστολής της.  Ο σεβασμός και η αγάπη μας προς το πρόσωπό της, αποτελούν την ελάχιστη ανταπόδοση. Συνάμα,  είναι διαρκές χρέος της πολιτείας να στηρίζει εμπράκτως την μητέρα, με αποτελεσματικά μέτρα προστασίας, εξασφαλίζοντάς της αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενισχύοντας το έργο της – ένα έργο που είναι θεμελιακά συνδεδεμένο με την πρόοδο της κοινωνίας.

 

 

Η δημοτική παράταξη Ηράκλειο 3.7.5:  Για την γιορτή της μητέρας

Λένε πως η ιστορία μας ξεκινά πάντα από την ιστορία της μητέρας…

Ο ρόλος της μητέρας, στην κοινωνία μας, όπως και στην ανάπτυξη της αξίας της οικογένειας,  είναι μοναδικός, γιατί έχει το ιερό προνόμιο να κυοφορεί και να φέρνει στον κόσμο τη ζωή.

Η μητέρα είναι το πιο κοντινό και πιο αγαπητό πρόσωπο στα παιδιά, στα οποία μεταφέρει τις αρχές και τις αξίες της οικογένειας διαδραματίζοντας   κυρίαρχο ρόλο για μια υγιή και δημιουργική κοινωνία. Η παρουσία της  στη ζωή μας είναι, παραμένει και συνεχίζει,  καθοριστικής και αναντικατάστατης σημασίας.

Ο κορυφαίος αυτός ρόλος της μητέρας, γίνεται ακόμα πιο σημαντικός στις πρωτόγνωρες και   δύσκολες συγκυρίες που όλοι βιώνομε  – μέσα από τη δοκιμασία   της ανθρώπινης  ζωής-  οπού  εκτός  των άλλων απαιτείται  Ψυχική, Πνευματική και Σωματική δύναμη για να ανταπεξέλθει στον πολλαπλό της ρόλο της .

Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  αλλά και η κοινωνία,  οφείλουν  να την ενισχύουν, να την  ενθαρρύνουν   και να της συμπαραστέκονται  ηθικά και υλικά  ως ελάχιστη αναγνώριση, της καθοριστικής και αναντικατάστατης  προσφοράς της μητέρας σε όλους.

 

 

Ευχές του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών εύχεται σε όλες τις μητέρες του κόσμου Χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα από χαρές και Υγεία με τις οικογένειές σας!

Ο Πρόεδρος Μανώλης Κουγιουμουτζής

 

 

 

Ο Γιάννης Κουράκης για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Η Ημέρα της Μητέρας αποτελεί ύμνο στην μητρότητα και παράλληλα σύμβολο για την προσφορά της ηρωικής Μάνας στην   πατρίδα, την ειρήνη, την οικογένεια, την κοινωνία και τις νέες γενιές.

Η σημερινή συγκυρία μας παραπέμπει ιστορικά στο πρώτο Κίνημα των Μητέρων που είχε στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και μας θυμίζει το φιλειρηνικό και αντιπολεμικό περιεχόμενο του αγώνα τους.

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ευκαιρία να τιμήσουμε ως κοινωνία την ανεκτίμητη και πολύτιμη προσφορά τους αλλά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό τους.

Ως Αυτοδιοίκηση οφείλουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην  υποβοήθηση του ρόλου της μητέρας και διευκολύνει το έργο της.

Χρόνια Πολλά στις Μητέρες Όλου του Κόσμου!

 

 

 Δήλωση του Δημάρχου Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη για την 

Ημέρα της Μητέρας

Ο Δήμαρχος Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ημέρα της Μητέρας, διαχρονικά, δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο, από την ευκαιρία να τιμήσουμε την προσφορά κάθε μητέρας σε όλο τον κόσμο και τον κομβικό της ρόλο για τη διασφάλιση του κορυφαίου θεσμού, αυτού της οικογένειας.

Η αγάπη και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε προς τη μητέρα μας και προς όλες τις μητέρες του κόσμου, είναι κάτι αυτονόητο.

Ταυτόχρονα οφείλουμε, ως ελάχιστο φόρο τιμής, να στηρίζουμε έμπρακτα τις μητέρες, με πράξεις και έργα, καθώς η προστασία τους, αποτελεί το «κλειδί» για την διατήρηση του κοινωνικού μας ιστού, αλλά και για τη διαμόρφωση, τόσο του «ζωτικού» κυττάρου της οικογένειας, όσο και της διάπλασης του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των επόμενων γενιών.

Για αυτό τιμούμε τη μητέρα και συνειδητοποιούμε τη σημασία της αποστολής της. Η αγάπη μας προς τις μητέρες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως ανταπόδοση στα πρόσωπα τους. 

Η Δημοτική Αρχή Βιάννου εύχεται χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!»

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ