Δεν είναι καθηγητές αλλά αδίστακτοι προπαγανδιστές

Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προχώρησε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου του “ΟΧΙ”. Εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία απευθύνεται στους μαθητές σε πρώτο πρόσωπο και αμφισβητεί χωρίς περιστροφές την ακρίβεια του περιεχομένου των διδακτικών βιβλίων της Ιστορίας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι “τον φασισμό δεν τον επέβαλαν κάποιοι τρελοί όπως ο Χίτλερ” αλλά ότι το φασισμό “στήριξαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ζητούσαν από το γερμανικό λαό να είναι ενωμένος“.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης αμφισβητούν το ότι “όποτε οι Έλληνες ενώθηκαν όλοι μαζί μεγαλούργησαν” και στρέφονται κατά του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους: “έλεγε να ρίξουμε μερικές ντουφεκιές για την τιμή των όπλων“.

Η προπαγανδιστική ανακοίνωση ακυρώνει τις θυσίες των ηρώων του Ελληνικού Στρατού που έγραψαν το Έπος του 1940 και λέει προς τους μαθητές ότι “το τσάκισμα του φασισμού το κατάφεραν οι αντιστασιακές οργανώσεις των λαών αλλά και ιδιαίτερα, το νεοσύστατο σοσιαλιστικό κράτος της Σοβιετικής Ένωσης“.

Κατόπιν όλων αυτών, διερωτάται ο κόσμος: Το υπουργείο Παιδείας πώς αντιμετωπίζει αυτά τα αίσχη; Με τη σιωπή και την αδιαφορία του;

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ