Να μη μείνει ούτε στα χαρτιά!

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης αποφάσισε να εγκαταλείψει την ανέξοδη πολιτική των “ίσων αποστάσεων” και να πεί τα πράγματα με το όνομά τους. Το ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες, διακρίνεται για την αυστηρότητα, αλλά και την ακριβολογία του. Είναι αυτό που χρειαζόταν τώρα που η κυβέρνηση των Συριζανέλ οδηγεί (και) την Εκκλησία σε πλήρες αδιέξοδο, διαχειριστικό και οικονομικό.

Συνέβαλε βέβαια στην επιλογή του ύφους και του περιεχομένου του ανακοινωθέντος, η παρέμβαση των εκπροσώπων του απλού Κλήρου. Και είναι φυσικό αυτό, αφού η συμφωνία Ιερωνύμου – Τσίπρα, τινάζει στον αέρα όλα όσα ισχύουν σήμερα στο εργασιακό και συνταξιοδοτικό σύστημα των ιερέων. Και για τους σημερινούς Έλληνες ισχύει αυτό που λέμε, “πείραξέ μου ό,τι θες, την τσέπη μου όμως να μην πειράξεις”…

Τέλος πάντων, το ανακοινωθέν εκδόθηκε, η Εκκλησία Κρήτης εκφράζει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα τις θέσεις της, που είναι εντελώς αντίθετες απ’ όσα διαλυτικά προωθούν οι κ. Τσίπρας και Ιερώνυμος.

Δεν αρκεί όμως αυτό. Η Εκκλησία της Κρήτης, σε στενή πάντα συνεργασία με το επίσης αγανακτημένο Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα πρέπει τώρα να μεθοδεύσουν τις αντιδράσεις τους, με στόχο ο συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου να μη μείνει ούτε στα χαρτιά!

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content