Συνταγή για Λεμονάτο μοσχαράκι

 

Αν ζηλεύετε το τέλειο καλομαγειρεμένο λεμονάτο μοσχαράκι της ταβέρνας, αυτή είναι η συνταγή που αναζητάτε. Φυσικά σερβίρετε με τηγανητές πατάτες για ολοκληρωμένη απόλαυση!

 

Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400ml ζωμό κρέατος φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για το σοτάρισμα
  • 3 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τα 40ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ταυτόχρονα, σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό για να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε το μοσχάρι, πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό από το ένα λεμόνι.

Προσθέτετε τα μπαχάρια, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μόλις το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, προσθέτετε τον χυμό από δύο λεμόνια. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες και μπόλικη σάλτσα.

Φωτογραφία – Food styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

olivemagazine

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ