Σπαγγέτι με αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

Υλικά:

 

 

 

Εκτέλεση:

 

  1. Μουλιάζω τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε 300 gr. χλιαρό νερό για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  2. Παράλληλα βράζω το σπαγγέτο σε αλατισμένο νερό, al dente, τα σουρώνω και τα κρατάω ζεστά.
  3. Ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά, βγάζω τα μανιτάρια από το νερό και τα στραγγίζω, το νερό το σουρώνω και το κρατάω.
  4. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτω τα μανιτάρια, το σκόρδο και το νερό που έχω κρατήσει, τόσο ώστε να καλύψει τα μανιτάρια.
  6. Αλατοπιπερώνω και βράζω σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια και να μείνει το 1/3 του νερού, προσθέτω το θυμάρι και τα μακαρόνια, ανακατεύω, περιμένω να τραβήξουν το νερό και αποσύρω από την φωτιά.
  7. Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

 

Πηγή: agriamanitaria.gr

 

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content