Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια γάμου

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Γκέιτς αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι».

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οπως δήλωσαν οι δυο τους, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τους φιλανθρωπικούς στόχους τους, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων και την υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχουν χτίσει μαζί μια αυτοκρατορία 124 δισ. δολαρίων και είναι ένα από τα πέντε πιο πλούσια ζευγάρια του πλανήτη.

Το ζευγάρι στα 27 χρόνια γάμου απέκτησε τρία παιδιά, την 25χρονη Τζένιφερ, τον 21χρονο Ρόρι και την 18χρονη Φοίβη.

Μπιλ Γκέιτς: Η Microsoft και το φιλανθρωπικό ίδρυμα με την Μελίντα

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν CEO της Microsoft από την ίδρυσή της με τον Πολ Αλεν το 1975 έως το 2000. Εκτοτε άφησε τον Στιβ Μπάλμερ να διευθύνει την εταιρεία, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς έγινε πρόεδρος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού. Το 2008 ο Γκέιτς εγκατέλειψε τον καθημερινό του ρόλο στην εταιρεία για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Πέρυσι ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο. Άρχισε να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο ίδρυμα μαζί με την σύζυγό του Μελίντα. Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του ιδρύματος, το οποίο ίδρυσαν το 2000.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς εργάστηκαν και οι δύο στη Microsoft. Η Μελίντα Γκέιτς διετέλεσε γενική διευθύντρια στην εταιρεία λογισμικού, και εργάστηκε πάνω σε προϊόντα όπως η εγκυκλοπαίδεια Encarta, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς γνωρίστηκαν το 1987, σε ένα δείπνο για υπαλλήλους της Microsoft. Ο Μπιλ Γκέιτς τότε ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος, είχε γίνει μόλις λίγους μήνες πριν ο νεαρότερς δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σε ηλικία 31 ετών. Σε ότι αφορά στη γνωριμία τους η Μελίντα Γκέιτς είχε αποκαλύψει ότι ο Μπιλ Γκέιτς «χρειάστηκε αρκετούς μήνες μέχρι να εκδηλωθεί». Ο Μπιλ Γκέιτς αφού… στάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου σε έναν μαυροπίνακα, όπως το ζευγάρι έχει αποκαλύψει, αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην Μελίντα και το 1994 παντρεύτηκαν στη Χαβάη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ