Τηγανητοί κολοκυθοανθοί με μέλι και ξίδι

Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξίδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.

Υλικά

  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ανθρακούχο νερό
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
  • 6 άνθη κολοκυθιού, χωρίς τους στήμονες

Διαδικασία

  • Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξίδι.
  • Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος.
  • Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά.
  • Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

olivermagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content