Τάρτα λεμονιού με γιαούρτι χωρίς ψήσιμο

Υλικά

Για την βάση:

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

100 γρ. βιτάμ

 

Για τη κρέμα:

 

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 γάλα ζαχαρούχο

χυμός από 3 μέτρια λεμόνια

ξύσμα 1 λεμονιού

 

Για γαρνίρισμα: [προαιρετικά]

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα

 

Εκτέλεση

 

Για τη βάση: Θρυμματίστε στο  multi  τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώστε τα 100 γρ. βιτάμ σε μια κατσαρολίτσα και προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς. Στρώστε το μείγμα σε μέτρια ταρτιέρα, πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη κρέμα: Σε μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα με το χυμό και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και γίνει μια λεία αφράτη κρέμα.

Αδειάζετε και στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότων. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί (προαιρετικά) και γαρνίρετε τη τάρτα σας, προσθέτοντας και μερικές λεπτές φετούλες λεμονιού.

 

 

 

 

Πηγή: sindages.gr

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content