Συνταγή της ημέρας: Τορτελίνια στον φούρνο


Τορτελίνια στο φούρνο αλα κρεμ. Με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας, νόστιμο φαγητό σε μισή ώρα.

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (2% λιπαρά)
  • 1/2 φλ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10′ να είναι αλ ντέντε.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. νερό ζυμαρικών στην άκρη.

Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν.

Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε την κρέμα με το νερό και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τα τορτελίνια.

Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι, κάνουμε μια στρώση το τριμμένο τυρί πάνω στα τορτελίνια.

Ψήνουμε τα τορτελίνια στο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20′ μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχιά σάλτσα μαζί με την κρέμα.

Τα τορτελίνια στο φούρνο αλά κρεμ πρέπει να σερβιριστούν αμέσως. Αλλιώς θα τραβήξουν όλη την υγρασία του ταψιού θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν. Το λιωμένο τυρί με την κρέμα μετατρέπεται σε κρέμα τυριού που όσο είναι ζεστή είναι ρευστή αλλά όταν κρυώσει σφίγγει πολύ.

Βράστε τα τορτελίνια πάντα σε αλατισμένο νερό και 2-3′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Έτσι όταν μπουν στο φούρνο θα είναι αλ ντέντε και με το ψήσιμο θα έρθουν στο επιθυμητό στάδιο.

Παραλλαγές για τα τορτελίνια φούρνου

Μπορείτε να φτιάξετε τορτελίνια αλά κρεμ στο φούρνο με πολλές παραλλαγές: με ζαμπόν, με τριμμένη ντομάτα, με μανιτάρια. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει.

argiro.gr



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content