Ρεβιθοσαλάτα με ψητά κολοκυθάκια

Μια νόστιμη, νηστίσιμη σαλάτα, που επειδή είναι και πολύ χορταστική, μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 200 γρ. µικρά κολοκύθια
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • χυµό από 1 λεµόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
  • ½ µατσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο
  • ανθό αλατιού
  • µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Μουλιάζουµε τα ρεβίθια αποβραδίς σε αρκετό νερό. Την επόμενη τα στραγγίζουµε και τα ρίχνουµε σε µια χύτρα ταχύτητος µαζί µε κρύο νερό (ή ζωµό λαχανικών). Μόλις πάρουν µια βράση χαµηλώνουµε τη φωτιά, κλείνουµε µε καπάκι και σιγοβράζουµε µέχρι να µαλακώσουν καλά, για περίπου 30′. Τα στραγγίζουµε καλά.

Βήμα 2
Κόβουµε τα κολοκυθάκια σε πλάγιες ροδέλες των 2 εκ. Ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζουµε µέχρι να πάρουν χρώµα και από τις δύο µεριές, για 3΄-5΄.

Βήμα 3
Τα µεταφέρουµε σε ένα πιάτο στρωµένο µε χαρτί κουζίνας και τα αφήνουµε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Βήμα 4
Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε τα ρεβίθια µε τα κολοκυθάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουµε, ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content