Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες

 

Υλικά για 4-5 άτομα

20 μικρές αραβικές πιτούλες

250 γραμ φάβα

2 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

4 κουτ σούπας κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 φλιτζ του καφέ ψιλό σιμιγδάλι

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα ταχινιού

4 κουτ σούπας ταχίνι

200 γραμ γιαούρτι σουρωτό

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ γλυκού ξύσμα λεμονιού

Αλάτι

 

 Εκτέλεση:

 

1.  Βράζετε τη φάβα σε μέτρια φωτιά σε μισό λίτρο νερό και της ρίχνετε λίγο αλάτι. Ανακατεύετε που και που μέχρι η φάβα να απορροφήσει όλο το νερό. Την αφήνετε να χλιαρέψει και τη βάζετε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας πηκτός βελούδινος πουρές. Την αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα πασπαλιστά το ψιλό σιμιγδάλι. 2.  Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τον μαϊντανό , τον δυόσμο και το τριμμένο κρεμμύδι. Αλατίζετε και πιπερώνετε καλά. αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. 3.  Όταν έρθει η ώρα του τηγανίσματος ξανανακατεύετε τα υλικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. Ζεσταίνετε άφθονο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι, αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Τα διατηρείτε ζεστά σε πιατέλα.

4.  Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι. Κάνετε ένα πρώτο ανακάτεμα και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Αφήνετε τη σάλτσα για ½ ώρα για να ανταλλάξουν τα υλικά αρώματα.

5.  Σερβίρετε σε πιατέλα τα κεφτεδάκια ζεστά μαζί με το μπολ της σάλτσας και μπόλικες μικρές αραβικές πιτούλες.

 

 

 

ΠΗΓΗ: Ηλίας Μαμαλάκης

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content