Εύκολο σουφλέ με σπανάκι

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το σπανάκι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τα κοτσάνια από τον άνηθο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά για να πέσει ο όγκος από το σπανάκι και να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τα τρυφερά σημεία από τον άνηθο και τα φύλλα από τον δυόσμο και τα βάζουμε στην κρύα γέμιση στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το τυρί κρέμα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το μισό mix τυριών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε όλη τη γέμιση σε όλες τις πίτες. Με ένα κουτάλι απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της κάθε πίτας.
  • Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε ρολό και κόβουμε το κάθε ρολό σε 6 κομμάτια.
  • Ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. και τοποθετούμε μέσα το κάθε ρολάκι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Περιχύνουμε με μια κουτάλα τα ρολάκια στο σκεύος, με το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ιδανικά αφήνουμε να απορροφηθεί από τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη για ένα βράδυ.
  • Απλώνουμε το υπόλοιπο mix τυριών και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με δυόσμο.

akispetretzikis.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content