Εύκολο παγωτό παρφέ σε τρεις γεύσεις

Συστατικά

Για τους ξηρούς καρπούς
  • 200 γρ. ξηροί καρποί, mix, ψημένοι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το παγωτό

  • 200 γρ. τυρί κρέμα, κρύο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. κόντιτα
  • 50 γρ. κεράσια, γλασέ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τους ξηρούς καρπούς

  • Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ και τους βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Τους αφήνουμε για 1 λεπτό να ζεσταθούν στα 800 Watt.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ¼ από τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε να λιώσει.
  • Βάζουμε άλλη μια δόση στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να λιώσει όλη η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά για 20-30 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τους ξηρούς καρπούς στον πολυκόφτη και σπάμε σε μικρά κομμάτια.
  • Αφήνουμε στην άκρη.

Για το παγωτό

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3-5 λεπτά να αφρατέψει και να δέσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε τους σπασμένους ξηρούς καρπούς.
  • Προσθέτουμε την κόντιτα, τα κεράσια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα μας στη μια άκρη μιας φόρμας 10×35 εκ.
  • Μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα μας σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο, στο δεύτερο μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε δίπλα από το μείγμα της βανίλιας το μείγμα της φράουλας και δίπλα το μείγμα της σοκολάτας και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  • Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content