Χοιρινές πανσέτες στο τηγάνι με λεμόνι και ρίγανη

Χοιρινές πανσέτες με λεμόνι και ρίγανη, που συνοδεύονται ιδανικά με σαλάτα από ψιλοκομμένο λάχανο και σέλινο, ψιλοτριμμένο καρότο και ξινόμηλο.

του Σωτήρη Ευαγγέλου

Υλικά
1 κιλό χοιρινή πανσέτα σε λεπτές φέτες
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πρέζες ρίγανη
χυμό από 2 λεμόνια
ανθός αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βάζετε τις πανσέτες σε ένα μεγάλο μπολ και τις αλατοπιπερώνετε καλά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, στρώνετε μέσα τις πανσέτες τη μία δίπλα στην άλλη (αν χρειαστεί τις ψήνετε σε δύο δόσεις).

Τις ψήνετε από τη μία πλευρά για 3-4 λεπτά, μέχρι να κάνουν ωραία κρούστα. Κατόπιν τις γυρίζετε και από την άλλη και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά επιπλέον -αν θέλετε, τις ψήνετε για λίγα λεπτά παραπάνω.

Σβήνετε τις πανσέτες με τον χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Τις τοποθετείτε σε μια ζεστή πιατέλα και τις σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστές συνοδεύοντας τις με σαλάτα που αποτελείται από ψιλοκομμένο λάχανο και σέλινο, ψιλοτριμμένο καρότο και ξινόμηλο.

olivemagazine.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content