Νέα ένταση στη Μεσόγειο με πρωταγωνίστρια την Τουρκία – Σε ετοιμότητα η Φρεγάτα “Σπέτσαι”

Η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις και πάλι στην Μεσόγειο σημαίνοντας συναγερμό.

Πληροφορίες που διακινούνται μέσω των social media αναφέρουν ότι τουρκική φρεγάτα, ενισχυμένη με πυραύλους επιφάνειας-αέρος βρίσκεται ανοικτά της Λιβύης, προκειμένου να συνδράμει στην -αποτυχημένη μέχρι στιγμής- επιχείρηση του στρατού της κυβέρνησης της Τρίπολης να ελέγξει την Σύρτη, που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Χάφταρ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ύποπτο για μεταφορά οπλισμού στη Λιβύη θεωρήθηκε τουρκικό πλοίο που έπλεε νωρίς το πρωί ανοιχτά της Λιβύης.

Το πλοίο «Cirkin» με σημαία Τανζανίας, συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και φαίνεται να έχει προορισμό τη Λιβύη.

Η διοίκηση ευρωπαϊκής επιχείρησης «IRINI» που έχει αποστολή τη τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη έκρινε ότι το πλοίο μπορεί να μεταφέρει παράνομο οπλισμό.

Έτσι δόθηκε διαταγή για απονήωση ελικοπτέρου από τη φρεγάτα «Σπέτσαι» που μετέχει στην επιχείρηση να ελέγξει το πλοίο, αλλά μέσω ασυρμάτου η μία τουρκική φρεγάτα το κάλεσε να απομακρυνθεί, καθώς -όπως είπε- το Cirkin τελεί υπό την προστασία της Τουρκίας

Το ελικόπτερο, μετά από εντολή της ευρωπαϊκής διοίκησης της επιχείρησης επέστρεψε στην ελληνική φρεγάτα, ενώ συνεχίστηκε η παρακολούθηση των τουρκικών πλοίων από τις δυνάμεις της IRINI.

 

 

 

 

Πηγή: Onalert.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ