Μέχρι και… ανασχηματισμό θα φέρει ο Άη Βασίλης!

Παραφουσκωμένος θα είναι φέτος ο σάκος του Αη Βασίλη, αφού μέσα του θα υπάρχει ακόμα και… ανασχηματισμός της Κυβέρνησης!

Το «ξέφωτο» που αναζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εσχάτως έχει προκύψει. Τα κρούσματα του ιού, αργά αλλά σταθερά, είναι σαφώς σε πτωτική τάση, ενώ η έναρξη των εμβολιασμών δίνει στο φινάλε του 2020 έναν τόνο αισιοδοξίας ενόψει της νέας χρονιάς, πως το τέλος της σοβαρής υγειονομικής περιπέτειας έχει ξεκινήσει. Τα δύο αυτά στοιχεία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσουν εκτός των άλλων και την επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα.

Δεδομένου ότι το σχέδιο εμβολιασμού θα μπει σε φουλ ρυθμούς από τις 10 Ιανουαρίου και μετά, καθώς τώρα βρισκόμαστε στο «ζέσταμα», οι επόμενες επτά ημέρες είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή «επικίνδυνες» για ανακοίνωση του νέου σχήματος. Το βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει αυτή τη φορά –σε αντίθεση με το καλοκαίρι– να δράσει αιφνιδιαστικά και για αυτόν τον λόγο δεν συζητάει το θέμα παρά μόνο με τους πολύ στενούς συνεργάτες του. Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα ανασχηματισμού δεν τέθηκε ούτε καν στον κλειστό πρωινό καφέ που έλαβε χώρα χθες, ενδεικτικό του τρόπου που κινείται ο πρωθυπουργός.

anaschimatismos-me-axiopoiisi-voyleyton-se-proto-plano0
Εμβολιασμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν», την περασμένη Κυριακή (φωτ. INTIME NEWS). 

Ενίσχυση με βουλευτές

Στο διά ταύτα, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να αλλάξει ένα σημαντικό κομμάτι, περίπου το 1/3 των υπουργών. Κάτι περισσότερο, άλλωστε, θα ήταν παραδοχή ήττας της παρούσας κυβέρνησης, κάτι που δεν ισχύει, καθώς σε γενικές γραμμές το σχήμα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Συνεπώς υπάρχουν αρκετά υπουργεία στα οποία δεν αναμένεται να δούμε αλλαγές, όπως για παράδειγμα το Αμύνης, το Ναυτιλίας, το Πολιτισμού, το Προστασίας του Πολίτη και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξετάζεται μετακίνηση υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνουν στην παρούσα φάση νέα ανοίγματα στον κεντροαριστερό χώρο, αλλά στροφή στην παράταξη, με αξιοποίηση βουλευτών του κόμματος. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Χρήστος Ταραντίλης, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Σπήλιος Λιβανός, οι τρεις «γαλάζιοι» διεθνολόγοι Δημήτρης Καιρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου και Αγγελος Συρίγος, αλλά και βουλευτές που εκπροσωπούν μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, όπως για παράδειγμα ο Κώστας Κατσαφάδος από την Α΄ Πειραιά.

 

 

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ