Έληξε η αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη, αλλά οι πυρκαγιές συνεχίζονται!

Μπορεί  από 1ης Νοεμβρίου να έληξε η αντιπυρική περίοδος, οι πυρκαγιές όμως… είναι εδώ! Χθες η Πυροσβεστική δεν προλάβαινε να σβήνει φωτιές, εδώ κι εκεί, λες και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού!

Ας δούμε αναλυτικά τον απολογισμό της χθεσινής ημέρας:

Πυρκαγιά είχαμε στον Κρουσώνα, όπου πήγαν τρία πυροσβεστική οχήματα με 6 πυροσβέστες. Κάηκαν συνολικά 1,5  στρέμμα δασικής και 1,5 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες στις Βρύσσες της Νεάπολης. Δυο οχήματα με 4 πυροσβέστες την αντιμετώπισαν, κάηκε μισό στρέμμα γεωργικής έκτασης.

Πυρκαγιά σημειώθηκε σε οικοπεδικό χώρο, στα Σφακιά, όπου έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με δυο πυροσβέστες και την πρόλαβε πριν επεκταθεί.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε γεωργική περιοχή της Αγίας Γαλήνης. Τρία πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες την αντιμετώπισαν. Κάηκε μια έκταση τριών περίπου στρεμμάτων.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες και στους Κούμους του Ρεθύμνου. Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες την έσβησαν, αφού κάηκε μισό στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης.

Πυρκαγιά σημειώθηκε χθες και στα Αγγελιανά του Γεροποτάμου, αλλά την πρόλαβε πριν επεκταθεί η Πυροσβεστική που έστειλε επί τόπου τρία οχήματά της με 6 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά είχαμε χθες στη Ροδανή του Ανατολικού Σελίνου. Η Πυροσβεστική έστειλε εκεί δυο οχήματά της με 4 πυροσβέστες. Κάηκε μισό στρέμμα δασικής έκτασης.

Τέλος, φωτιά πήραν πάλι χθες σκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί στον καταυλισμό των τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού. Την έσβησε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ