Τιμητική διάκριση του Ηρακλειώτη σεφ Χρήστου Λάππα

Το ηλεκτρονικό περιοδικό FNL ξεχώρισε τους 100 κορυφαίους σεφ που δραστηριοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία επιδρώντας θετικά και αφήνοντας το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγεται και ο γνωστός Ηρακλειώτης σεφ Χρήστος Λάππας.

Όπως αναφέρεται,  The Chefs Power List που εγκαινιάζει από φέτος το FNL είναι μια καταγραφή με αξιολογική αρίθμηση των εκατό κορυφαίων σεφ που δραστηριοποιήθηκαν τη περασμένη δεκαετία (2011-2020) στην Ελλάδα και επέδρασαν με διάφορους τρόπους στην εξέλιξη και στην διάδοση της εγχώριας γαστρονομίας.

Στο εξής αυτή η λίστα θα ενημερώνεται κάθε Πρωτοχρονιά και θα αποτελεί ένα βαρόμετρο επιδόσεων και επιρροής των σεφ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Μοναδική εξαίρεση ως προς την χρονολογική περίοδο (1/1/2011-31/12/2020) αποτελεί αυτή η συγκεκριμένη, πρώτη The Chefs Power List. Με αφορμή το κλείσιμο μιας ολόκληρης δεκαετίας αλλά και των δέκα ετών του FNL Guide, παρουσιάζονται οι εκατό πιο αξιόλογοι μάγειρες και σεφ-ιδιοκτήτες οι οποίοι ανάμεσα σε πάρα πολλούς συναδέλφους τους σημείωσαν στη περασμένη δεκαετία υψηλές επιδόσεις στα εστιατόρια που εργάστηκαν, ενώ με το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα τους επηρέασαν μεγάλη μερίδα του κλάδου και του κοινού για να ασχοληθεί με τη γαστρονομία.

Χρήστος Λάππας

 

Τα κριτήρια με τα οποία καθορίστηκε η είσοδος και η θέση ενός σεφ στην The Chefs Power List που αφορά τη περασμένη δεκαετία είναι τα εξής:

1. Η συμβολή του στη διαμόρφωση ή στην αποτύπωση μιας ή και περισσότερων σημαντικών  γευστικών τάσεων που χαρακτήρισαν τη δεκαετία ή εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της, καθώς και η δυνατότητα να ενσωματώσει στοιχεία τους στην καθημερινότητα των καταναλωτών ως κάτι εύληπτο, εξοικειώνοντας τους με μέχρι τότε αχαρτογράφητες προς αυτούς κουζίνες ή μαγειρικές αντιλήψεις και τεχνικές. 

2. Η θετική επίδραση που έχει ασκήσει στους συναδέλφους του εμπνέοντας σεβασμό, λόγω του έργου που παρουσίασε και της ανταπόκρισης που είχε στο κοινό, ούτως ώστε να αποτελεί δημιουργικό ή ακόμη και επιχειρηματικό παράδειγμα προς μίμηση. 

3. Το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση που έχει προκαλέσει η γαστρονομική του πρόταση στο κοινό. 

4. Η ικανότητα του να συνθέτει πιάτα με γευστικό βάθος τα οποία όμως παράλληλα μπορούν να χαρακτηρίζονται σε έναν βαθμό από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πολυπλοκότητα και αρμονία, αποτελώντας τους πρωταγωνιστές ενός μενού που ως σύνολο είναι συνεπές ως προς την ταυτότητα του εστιατορίου. 

5. Οι επιδόσεις που έχει σημειώσει στα εστιατόρια που επιμελείται με συνέπεια και σταθερότητα, αποτυπώνοντας στο μενού τη μαγειρική του σφραγίδα, αλλά και οι επιδόσεις του με ότι και αν καταπιάνεται στον χώρο της γαστρονομίας. 

6. Η ικανότητα του να αναζητά ή ακόμη και να παράγει τις ποιοτικά καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες, αλλά και η συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών προϊόντων με τόσο δεξιότητα ούτως ώστε να φωτίζονται στα πιάτα του. 

7. Η δημοφιλία του είτε μέσω της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων είτε μέσω της απήχησης που έχει το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται. 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: fnl-guide.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content